Ny mini-pc – för under 2 000 kr

avPeter Pettersson

TEKNIK

Mobilkedja hakar på nya, heta datortrenden

Mobilkedjan Phonehouse lanserar en ny mini-pc i Sverige.

Pris: under 2 000 kronor för billigaste modellen.

Webb book finns med 7, 8 eller 10 tums skärm.

Antalet mini-pc på den svenska marknaden ökar. Asus var först ut med sin Eee Pc 701 som sedan några dagar finns att köpa i butikerna. Hp har sin Mini note och Dell och flera andra leverantörer är på väg ut med produkter och nu får de sällskap av The Phonehouse som börjar sälja mini-pc:n Web book powered by Elonex.

Tre storlekar

Den kommer att finnas i tre modeller med 7, 8 eller 10 tums skärm med priser från strax under 2000 kronor för 7-tummaren upp till 3 500 för 10-tummaren. De kommer att finnas i alla Phoneshouse butiker i början av augusti.

Ett problem för tillverkarna är att de transistoriserade diskarna, så kallade ssd eller flashdiskar, fortfarande tillverkas i små serier och därför är rätt dyra. Men i dag lanserade minnes- och hårddisktillverkaren Sandisk en serie nya billigare flashdiskar i pssd-serien som är tänkta att sitta i mini-pc från olika tillverkare. Det rör sig om billigare diskar i storlekarna 4 till 16 gigabyte.

Rea på vanliga bärbara

The Phonehouse börjar nu också sälja bärbara datorer på allvar. Under juni månad har man en kampanj där man dessutom säljer datorerna till under sitt eget inköpspris. Bland annat säljer man Hp 530 med 15,4 tums skärm, 1 gigabyte minne och hårddisk på 120 gigabyte för 3 699 kronor.

– Det är ett sätt att markera att vi är med och samtidigt ger vi något tillbaka till våra kunder, säger Daniel Lindholm, vd på The Phonehouse i Sverige.

ARTIKELN HANDLAR OM

Datorer