Webb-tv

Ny mätning: HBO bäst på streaming

Av: 

Stefan Hesserud Persson

HBO är bästa streamingtjänsten, enligt ny mätning.
HBO är bästa streamingtjänsten, enligt ny mätning.

TEKNIK

HBO får bäst betyg när svenska folket rankar sina streamingtjänster. Men kundnöjdheten är betydlig högre i vårt grannland Norge, visar Svenskt Kvalitetsindex, SKI:s, mätning.

För första gången har SKI mätt kundernas nöjdhet med streamingtjänster. Betyget på branschen landar på 67,1 på en skala från 0–100. Det innebär bland annat att svenska folket är mer nöjda med sina streamingtjänster än med digital-tv, som fick snittbetyget 63,8.

Bra innehåll

Allra bäst betyg, med 68,3, får HBO. Där lyfter användarna främst fram kvaliteten på deras innehåll. Viaplay rankas lägst med 66,0 i kundnöjdhet. Skillnaden ligger dock inom felmarginalen på 2 enheter.

Även om siffrorna får anses som fullt godkända är invånarna i Norge betydligt mer nöjda med sina streamingtjänster.

Höga Norgebetyg

– I Norge kommer Viaplay bäst ut med ett betyg på 75,8 och Netflix sämst ut. Det ska dock noteras att i Norge får Netflix ett betyg på 70,5, högre än HBO som får bäst betyg i Sverige, säger Johan Parlmer, vd för SKI, i en kommentar.

Mer än hälften av kunderna svarar att de ser streamingtjänster som en fullgod ersättare till traditionell tv. Bland de svarande under 29 år är siffran nästan 70 procent.

Publisert:

LÄS VIDARE

Ownit bäst på bredband – Telenor sågas

ÄMNEN I ARTIKELN

Webb-tv

Svenskt kvalitetsindex

HBO

Viaplay

Netflix

Cmore