Apple

Arga konsumenter stämmer Apple

Av: 

Stefan Hesserud Persson

TEKNIK

Apple erkänner att de gör äldre Iphones långsammare för att förhindra plötsliga avstängingar.
Nu stäms företaget på flera håll i USA, rapporterar amerikanska medier.

Det var under onsdagen som Apple medgav vad många länge misstänkt – äldre modeller av Iphone har blivit långsammare i samband med uppdateringar.

Techgiganten uppger att det inte beror på att de vill ”tvinga” konsumenter att köpa nya modeller. Istället ska det handla om att motverka plötsliga avstängningar av enheter med äldre eller dåligt laddade batterier, eller vid användning i kyla.

”Sökte inte tillstånd”

Den här förklaringen uppskattas inte av Appleanvändarna. Under torsdagen lämnade två amerikanska Iphone 7-innehavare in en stämningsansökan i delstaten Kalifornien, med motiveringen att Apple aldrig sökte tillstånd för att ”slöa ner deras Iphones”. Det rapporterar bland andra CNBC.

Deras avsikt är att få rättegångsfallet att täcka alla amerikaner som äger eller ägt en Appletelefon äldre än Iphone 8.

I Chicago har fem konsumenter lämnat in en liknande stämningsansökan, för vad de kallar ”vilseledande, omoraliska och oetiska” åtgärder som bryter mot konsumenträtten.

Advokat: Tvingat folk byta

Advokaten James Vlahakis säger till Chicago Sun-Times att Apple tvingat många konsumenter att lägga ut pengar på en ny telefon.

– Företag måste inse att människor är sofistikerade och att när de spenderar sina hårt intjänade dollar på en produkt så förväntar de sig att den ska fungera som förväntat. Istället verkar det som att Apple har dolt varför äldre telefoner blivit långsammare, säger han.

Apple har inte kommenterat stämningarna.

ANNONS EXTERN LÄNK

Trött på höga mobilräkningar? Fyll i och se direkt vilket mobilabonnemang som är billigast för dig!

Compricer

Publisert:

LÄS VIDARE

Apple medger: Gör din Iphone slöare

ÄMNEN I ARTIKELN

Apple

Iphone

Mobiltelefoni