Mobiltelefoni

Tangentbord och e-post i Nokias nya

Av: 

Peter Pettersson

TEKNIK

Mobiljättens nya telefoner perfekt för massmejlaren

Två nya e-postmobiler från Nokia visades på Barcelona-mässan

Båda har de tangentbord.

E55 har dessutom nästan en månads standbytid.

Någon ny pekskärmsmobil blev det inte från Nokia under mobilmässan i Barcelona. Istället visade man upp två nya modeller i E-serien. Mobilerna var från början tänkt för affärsanvändare, men har det senaste året blivit allt populärare även bland vanliga användare. Inte minst för att de är mycket effektiva att när det gäller att skicka mycket e-post.

Toppmodell med stort tabgentbord

E75 är den nya toppmodellen i serien. Den har både ett vanligt mobiltangentbord på utsidan och ett utskjutbart så kallat qwerty-tangentbord. E75 har också Nokia Messaging Service som gör det lätt att ansluta mot och få pushmejl i telefonen från i stort sätt vilken mejlleverantör som helst.

Under mars räknar man med att E75 kommer i butik till ett pris runt 375 euro plus moms (cirka 4 625 kronor).

Smidig smartphone

Dessutom visade Nokia upp E55 som är en mindre och smidigare smartphone. Den smalaste i klassen, enligt Nokia själva. Den har ett så kallat kompakt qwerty-tangetbord. Kanske ett måste för att man ska komma ned i storlek.

Men trots att mobilen är liten har man lyckats förlänga batteritiden till imponerande 28 dagar i standbyläge.

E55 dyker upp i butikerna i juni och väntas kosta 265 euro plus moms (cirka 3 310 kronor).

När det gäller pekskärmmobiler hänvisar Nokia istället till nya toppmodellen N97 som lanserades redan i december. Den visas upp på mässan i Barcelona och kommer att sälja i handeln någon gång under juni månad.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Mobiltelefoni