7 bra läsplattor som förhöjer din upplevelse

Publicerad 2023-07-17

Artikeln innehåller annonslänkar

Även om det är något speciellt att hålla i en riktigt bok finns det enorma fördelar att istället läsa på en platta.

Vi tipsar om riktigt bra läsplattor för alla bokälskare!

En läsplatta har många smarta funktioner som förhöjer din läsupplevelse. För bokläsning är den mycket bättre för både ögon och hjärnan än din vanliga surfplatta. Du kan till exempel justera ljus och kontrast som underlättar läsning i olika ljusförhållanden.

Dessutom har du ju tusentals böcker direkt på din skärm att välja och vraka mellan. Lämna tunga böckerna hemma när du reser eller sluta ställa dammsamlande böcker i hyllan – fyll plattan istället med härliga feelgoods och hårresande deckare.

Här är 7 populära och smarta läsplattor med snabb hemleverans!

Kobo Libra 2 – vattentät och flexibel

Populär vattentät läsplatta med skarp och reflexfri kontrastrik skärm. Du ställer själv in ljusstyrkan och färgtemperaturen för att skapa behaglig läsning i dagsljus som i sängen. Du kan läsa med svart text mot vit bakgrund eller med svart bakgrund och vit text. Batteritiden kan hålla i flera veckor beroende hur mycket du läser och du kan även lyssna på ljudböcker via bluetooth.

ANNONS Läs mer och köp läsplattan för 1990 kr hos Power (via Prisjakt)!

PocketBook Touch Lux 5 – enkel och praktisk

Snygg och snabb läsplatta från Pocketbook med en skärm på 6 tum. På soliga dagar kan du enkelt öka kontrasten på skärmen och vid läggdags ställer du ned ljusstyrkan och ändrar färgtemperaturen för att inte störa ögonen. Du hämtar enkelt hem dina e-böcker via wfi och batteritiden håller för läsning i veckor och du laddar sedan enkelt via usb.

ANNONS Läs mer och köp din Pocketbook hos Elgiganten för 1490 kr (via Prisjakt)!

Amazon Kindle Paperwhite 5 – vattentät med lång batteritid

Amazons Kindle-läsplattor är favoriter hos många. Den här modellen är tunn och lätt för att enkelt ha med sig i väskan. Du läser utan att bländas och du kan ställa in ljuset för att anpassa det till vilka förhållanden som helst. Skärmen är 6,8 tum och du kan såklart även ställa in ljustemperaturen för behaglig läsning. Perfekt även på semestern eftersom den är vattentät! Batteritiden varar upp till 10 veckor och du kan även lyssna på böcker via bluetooth.

ANNONS Läs mer och köp Kindle Paperwhite 5 för 2297 kr hos Computersalg (via Prisjakt).

Storytel reader – utöka upplevelsen av tjänsten

Är du en storkonsument av boktjänsten Storytel kan det här vara ett perfekt tillskott till din läsning. Deras läsplatta är synkad med deras tjänst för smidig överföring av böcker till plattan via din egen inloggning – där dina bokmärken hänger kvar mellan appen och läsplattan. Skärmen ger en papperslik känsla och har ljusinställningar för att klara läsning i både strålande sol och kolsvarta rum. Den har även bluetooth-funktion så att du kan lyssna på böckerna.

ANNONS Läs mer och köp Storytel reader för 1199 kr hos Elgiganten (via Prisjakt).

Kobo Sage 8 – välj typsnitt själv

Med Kobo Sage kan du ta med alla böcker var du än går. Den är designad för läsning med hög kontrast och för att undvika trötta ögon på grund av dåliga ljusförhållanden. Skärmen är 8 tum och du bläddrar sida enkelt med pekskärmen. Lagringsutrymmet är 32 GB och du kan själv ställa in typsnitt och stilar efter dina ögon vilket kan vara till stor hjälp.

ANNONS Läs mer och köp Kobo Sage 8 hos Webhallen här!

Onyx Boox Leaf 7 – klarar alla ljusförhållanden

Den här läsplattan har ett system med frontljus på skärmen vilket gör läsljuset behagligt hela dagen oavsett ljusförhållanden. Den känner av ljuset där du är och anpassar sig, men du kan även själv ställa in både styrka och färgtemperatur. Läsplattan har ett stort minne på 32 GB och den har wifi samt bluetooth för att enkelt lunna föra över böcker och även kunna lyssna på dem.

ANNONS Läs mer och köp läsplattan för 2290 kr hos Komplett (via Prisjakt)!

Amazon Kindle Scribe – för både läsning och skrivande

En läsplatta med stor skärm på 10,2 tum designad för att både läsa och skriva på. Du kan till exempel göra små noteringar i dina favoritböcker eller skapa egna listor eller anteckningar på ett smart och kreativt sätt. Dessutom kan du självklart läsa böcker på ett behagligt vis med perfekta ljus- och kontrastförhållanden och justerbar textstorlek. En smart platta för dig som vill kunna använda den som ett arbetsverktyg och granska dokument i jobbet så väl som läsa romaner på fritiden. Pennan medföljer.

ANNONS Läs mer och köp läs- och skrivplattan för 5489 kr hos Computersalg (via Prisjakt)!

Publisert: