Här är bästa digitala systemkameran

Åtta heta modeller i stort test

Testvinnarna från Canon och Nikon.
Testvinnarna från Canon och Nikon.

Dyra kameran tar inte bättre bilder än den billiga.

Det visar ett nytt stort test av digitala systemkameror.

Testfakta.se har låtit laboratorietesta åtta vanliga kameramodeller. Innan den digitala tekniken gjorde sin entré såldes det cirka 30 000 systemkameror i Sverige om året. I fjol såldes det runt 90 000 digitala systemkamoror.

En förklaring till den stora ökningen är att digitala systemkameror blivit allt billigare.

Mobilens förtjänst

– De digitala kamerorna har inneburit en revolution. Det kanske låter konstigt, men jag tror att kameramobilerna har ökat fotointresset överlag. Många inser att de vill ha bra utrustning, säger Tobias Gullberg, statistikansvarig på Elektronikbranschen till Testfakta.

Testfakta lät laboratoriet Uschold Digitaltechnik i München testa åtta digitala systemkameror för drivna amatörfotografer. Kamerorna testades tillsammans med de objektiv som ofta erbjuds i paketlösningar.

För amatören

Priserna för de testade kamerorna ligger mellan 8 000 och 30 000 kronor. Fokus i testet låg på hur bra bilder kameran ger och hur snabb den är.

Bäst sammanvägt resultat, för kamerahus och objektiv, fick kamerorna från Nikon och Canon. Sämst sammanvägt betyg fick Panasonic. Bäst betyg för kamerahus fick Sony medan Olympus knep förstaplatsen för objektiv.

Här är hela kameratestet av åtta systemkameror
Publisert:

Ämnen i artikeln