Teknik

Trippel att peka på

Av: 

Dino Stén

TEKNIK

Legend, Desire och Mini vårens nyheter från HTC

2010 börjar kännas som året då knapparna försvann.

Inte på kavajen, men på mobilen.

Även HTC lanserar nya mobiler och alla har de pekskärm.

Desire, Mini och Legend är trion som fick presskonferensen att bli välbesökt. Mobilerna är HTC:s nyheter på mässan i Barcelona.

Desire är den vassa av de tre och påminner mycket om HTC Hero. Mobilen har med en s k Snapdragon-processor på 1 GHz under skalet gömmer sig faktiskt Googles telefon Nexus One fast nu med HTC-logo på framsidan. AMOLED-skärmen är på 3,7 tum och styrkulan från tidigare modeller har ersatts av med optisk mus.

Liten men vass

HTC Mini är luren med liknande prestanda som toppmodellen fast den är mindre. Högupplöst pekskärm, trådlös uppkoppling, nyp-zoom mm är finesser som ryms under det lilla skaet

Med Legend flirtar HTC med Apples design och presenterar en mobil i ett metallstycke precis som iPhone eller företagets bärbara datorer. POå Presskonferensen skämtades det om telefonens hållbarhet genom att telefonen dunkades i bordet. Innanför metallen finns Googles operativsystem Android med förbättrad överföring via Bluetooth och genvägar till sociala medier som Facebook. Andra finesser är 5 megapixelkamera och radio.

Sociala medier i fokus

Gemensamt för alla de tre mobielrna är det nya och mer användarorienterade gränssnittet Sense med ett starkt fokus funktioner för sociala medier som Twitter, Facebook och Youtube.

Dino Stén och Peter Pettersson på plats i Barcelona
Dino Stén och Peter Pettersson på plats i Barcelona

Med ett starkt fokus på hur vanlig mobilerna är som verktyg för sociala kommunikationer har HTC som mål att bli störst i världen på mobiler och de tre nya lurarna släpps med början i april.

ANNONS EXTERN LÄNK

Mobiltelefoner

Prisjakt

Aftonbladets bloggar
Publisert: