Nya Iphone Xs har problem med laddningen

En person testar nya Iphone Xs.
En person testar nya Iphone Xs.

En dryg vecka efter att Apple släpper sin nya Iphone Xs växer hashtagen #chargegate på nätet.

Det är bara en dryg vecka sedan tidernas dyraste Iphone började säljas, men Apple står redan inför ett knivigt problem: flera av deras nya telefoner laddar inte ordentligt.

Problemet har rapporterats av ett antal Iphone-kunder, som har vädrat sin frustration på diverse nätforum, och som kräver svar från Apple.

Problemet ska handla om att en del av de nya Iphone Xs och Iphone Xs Max-telefonerna inte börjar ladda automatiskt när man kopplar in laddaren. I stället måste användarna väcka skärmen, eller prova att stoppa in laddaren flera gånger, för att få i gång den livsnödvändiga processen.

Bekräftas av Youtuber

Tek.no har själva inte upplevt några problem med sina två testexemplar, men Youtube-kanalen Unbox Therapy har köpt in ett antal nya Iphones för att kolla statusen.

Kanalen upptäckte att flera av de nio telefonerna var berörda av det som nu är på väg att bli känt som #chargegate på nätet.

Apple har ännu inte gjort något offentligt uttalande om problemen, och även om detta är tråkigt för de som berörs, finns troligen ingen anledning att drabbas av panik. De flesta problem löses enkelt men hjälp av uppdateringar av programvaran, vilket Apple lär jobba på i detta nu.

Artikeln publicerades först på tekniksajten Tek.no.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN