Nokia lanserar nya flaggskeppet

Nokia 8 kommer i fyra olika färger.
Nokia 8 kommer i fyra olika färger.

Här är nyheten alla Nokiafans väntat på.

Nokia 8, deras första toppmodell med Android, har lanserats.

Det var under ett lanseringsevent i London på onsdagskvällen som det finska företaget HMD Global, som i fjol köpte namnrättigheterna till Nokia, presenterade nyheten.

Kostar knappt 6 000 kronor

Efter att hittills ha släppt en rad billigare smartphones är det en betydligt vassare lur som nu lanseras. Nokia 8 väntas kosta 599 euro (ca 5 700 kronor) när den släpps senare i höst, och erbjuder den prestanda man kan förvänta sig av en telefon i det prissegmentet.

Den är försedd med en 5,3-tumsskärm med en upplösning på 2560 x 1440 pixlar. Den är utrustad med chipsetet Snapdragon 835, 4 gigabyte ram-minne och 64 gigabyte lagringsutrymme, och kommer med Android 7.1.1 som standard.

Kameran på baksidan är försedd med dubbla 13-megapixelsensorer och Carl Zeiss-optik, där den ena enbart fotar svartvita bilder med superskärpa. Dessutom satsar Nokia på vad man kallar dual sight, som aktiverar både fram- och bakkamerorna samtidigt. Till exempel ska du kunna livestreama från båda kamerorna på samma gång.

Tar upp kampen med Apple och Samsung

Ljudmässigt satsar man på funktionen Ozo Audio, som ska möjliggöra inspelning av ljud i 360 grader.

Nokia 8 är helt klädd i aluminium och kommer i fyra olika färger – polerad blå, härdad blå, stål och polerad koppar.

Återstår att se hur Nokias nya flaggskepp står sig i konkurrensen med Apple och Samsung, som båda storsatsar på nya modeller i höst.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN