Halva priset mot Ipod

Publicerad:
Uppdaterad:

Sandisk tar upp kampen mot Apple, Creative och de andra stora tillverkarna.

Nya.mp3-spelaren Sansa View kostar runt tusenlappen, nästan häflten mot nya Ipod Nano.

Kampen om mp3-kunderna går vidare. Apple kommer att gå en tuff match framöver och trots att de nyligen visade upp en Ipod Nano med video-möjlighet kommer nu en konkurrent som har vässat priset rejält jämfört med Apple.

Sandisk visade i dag upp sin nya Sansa View, en mp3-spelare med hyfsat stor skärm (2,4 tum) som klarar såväl mp3 som videofunktioner. Den har FM-radio och klarar av att läsa jpeg-bilder.

Hälften så dyr

Men det roliga med den här spelaren är inte innehållet utan priset. Sandisk har lyckats pressa priset på spelaren ordentligt och när nu Apple har en video-version av Ipod Nano (nyligen lanserad i USA) så går det att jämföra de här båda produkterna på ett bra sätt.

Ipod Nano i videoversion kostar cirka 1 900 kronor i 8 GB-versionen. Sansa View med 8 GB minne kommer att kosta cirka 1 000 kronor när den börjar säljas under hösten. Med andra ord nästan halva priset jämfört med Ipod Nano alltså.

Sandisk Sansa View kommer i två varianter, 8 GB och 16 GB. 16-GB-modellen kommer att kosta cirka cirka 1 400 kronor i butik.

Niclas Lidström, Prylportalen

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN