Superkamera och spelmobil från Sony Ericsson

avPeter Pettersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Två nya telefoner lanserades i dag

Här är Sony Ericssons två senaste mobiltelefoner.

Kameramobilen C905 klarar 8,1 megapixel.

Nya spelmobilen F305 styrs med handen som Nintendo Wii.

Till vänster C905, till höger F305.

Sony Ericsson lanserar i dag runt om i världen nya mobiltelefoner, modem för mobilt bredband och nya headsets.

Spelmobilen F305 är den första renodlade spelmobilen från Sony Ericsson. Den har rörelsekontroll som gör att spelen kan styras med handleden och genom att vrida telefonen. Ungefär på samma sätt som man styr spelkonsolen Nintendo Wii.

Åtta timmars spelande

Det går att spela åtta timmar med en fulladdad mobil. Men för dem som behöver extra kraft kan man koppla till den lilla batteripacken Power Pack CPP-100 som ger förlängd drifttid.

Telefonen levereras med tre medföljande spel, “Bowling”, “Bass fishing” och “Jockey”. Ytterligare Motion Gaming-spel utvecklade av Gameloft plus ytterligare 50 2D- och 3D-spel kan laddas ned på Playnow Arena.

F 305 har också horisontell speldisplay med särskilda speltangenter. Spelmobilen kommer i butik under tredje kvartalet i år.

Inbyggd gps

För de fotointresserade skruvar Sony Ericsson nu upp kvaliteten på sin nya kameramobil C905. Den förses med en kamera som klarar en upplösning på hela 8,1 megapixel.

C905 har en Xenon-blixt och klarar både trådlösa nätverk och snabb mobil datakommunikation via turbo-3g. Den nya kameramobilen har en skärm på 2,4 tum och har inbyggd gps som även ger så kallad geotaggning av bilderna som visar exakt när och var på jorden bilden togs.

Den nya kameramobilen dröjer till fjärde kvartalet innan den kommer ut i handeln.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM