Varning för porr på ny svensk sökmotor

Av: Peter Pettersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Aftonbladet.se testar Playaudiovideo – hitta film, musik och bilder med ett enda klick

Den nya svenska sökmotorn Playaudiovideo ska göra det lättare att hitta multimedia på nätet.

Det fungerar. Men funktionerna för att spara det man hittar på hårddisken lär stöta på problem.

Och vill man undvika porr mitt bland sina musikvideor gäller det att göra rätt inställningar.

Sedan i förmiddags är den nya svenska sökmotorn Playaudiovideo igång även för allmänheten efter att ha funnits som beta-version ett tag.

Idén med Playaudiovideo är att man snabbt ska kunna söka fram multimediainnehåll från internet. Musik, film, musikvideo och bilder i en enda sökning.

Söker snabbt

Jämfört med motsvarande sökningar på till exempel Google, så går det snabbt att söka med Playaudiovideo. Resultatet visas i tre huvudgrupper: video, ljudfiler och stillbilder.

Man kan förhandstitta/-lyssna på träffsidan i Playaudiovideo innan man klickar på visa/lyssna för att gå vidare till den sajt där det man sökt efter finns.

Spara ner är ett lagbrott

En funktion som Playaudiovideo kan få problem med är något man kallar Transcode. Där kan man konvertera det man tittar/lyssnar på och spara det på den egna hårddisken.

Att göra det är till skillnad mot att titta/lyssna på strömmande video ett lagbrott i Sverige.

Sex smyger sig in

När man gör sina sökningar kan man också ställa in om man helt eller delvis vill sålla bort stötande material (eller offensive som det heter på sajten).

Det kan vara en poäng för den som vill undvika sådant. Annars kan man utan problem råka på en video med transsexuella personer som har sex när man bläddrar igenom sökresultaten efter att ha sökt på den amerikanske singer-songwritern James Taylor.

Här hittar du datorn billigast!

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN