Digital-tv i Samsungs alla lcd-tv i år

TEKNIK

Premiär i april:

Under 2007 ska hela Sverige byta från analog marksänd tv till digital-tv. Det här innebär att fler och fler tillverkare nu satsar på inbyggd digital-tv box. Samsung är en av dem.

I mars månad kommer hela Stockholm att gå över från analog tv-sändning till digital-tv sändning via marknätet. Det här betyder att flera hundratusen människor måste bestämma sig hur de ska ta emot sin tv-signal. Under 2007 ska resten av den svenska befolkningen göra likadant.

Box i TV

Det här innebär att tillverkarna av tv-apparater ser en möjlighet att kunden nu vill köpa en tv med inbyggd digital-tv box. Det här underlättar förstås för kunden eftersom det blir en box mindre under tv:n. Alla de stora tillverkarna inser nu detta och Samsung kommer från och med i april utrusta alla sina nya platta tv-apparater med inbyggd digital-tv box.

Samsung kommer under året med tre nya serier av lcd-tv. Dessa är:

S8:

Kommer i storlekarna 26,32, 40 och 46 tum.

R8:

Kommer i storlekarna 19, 23, 32 och 40 tum. Denna serie kommer finnas i såväl vit som i svart. I svart kommer också en 26 tums lcd att finnas.

Kanske 37 tummare

- Eventuellt kommer jag också att ta in en 37 tums variant här, men det är inte klart säger Robert Widerström på Samsung i Sverige.

R8 har fått en ny design jämfört med R7, nu finns det en transparant underkant på tv:n och en LED-lampa som lyser. Snyggt och häftigt, tyckte Prylportalens CES-gäng.

R8 kommer att ha 3 HDMI-kontakter, alla med nya standarden HDMI 1.3. Kontrasten blir 8000:1.

M8:

Här är Samsungs flaggskepp, vi pratar full-HD och fortfarande LCD-tekniken.

M8 kommer i storlekarna 40, 46 och 52 tum. Samsung använder här deras Super Clear Panel som ska ge ännu bättre bild än tidigare.

Kontrasten är 12000:1 och den här serien kommer i april månad.

På plasmasidan kommer Samsung att ha tre olika serier, en finns ute redan nu, det är P7. Men i april kommer också C9 och Z9. Alla serier i storlekarna 42 och 50 tum stora. Dessutom har även plasma-skärmarna inbyggd digital-tv box.

Niclas Lidström , Prylportalen.se