Googles supermobil – nya Iphone-dödaren

Av: Peter Pettersson

Publicerad:
Uppdaterad:

TEKNIK

Utmanar Apple – med
telefon för 2000 kronor

Huwaei och Google tar upp kampen med Apples Iphone.

Nya Ideos är en fullmatad smart mobil i lågprisklassen.

Priset kommer att hamna strax under 2 000 kronor.

Google fortsätter att utmana Apple med sitt operativsystem Android. På Ifa-mässan visar kinesiska Huawei upp Ideos som är en smart mobil som kommersförinstallerad med Android 2.2 som är den senaste versionen från Google.

Huawei Ideos kommer att lanseras i ett antal länder i Europa, Asien- och Stillahavsområdet, Nordamerika och Sydamerika inom kort.

Mindre skärm än de dyra mobilerna

Skärmen är något mindre än de dyrare smarta mobilerna. Bara 2,8 tum. Men det räcker nog för många ändå.

Under skalet är Ideos trots det låga priset en mobil som klarar en nedladdningshastighet på över 7.2 Mb per sekund och dubbla nätverksstöd via wcdma WiFi och mobilt bredband. Det går också att använda Ideos som en wifi-router för upp till åtta enheter samtidigt.

3,15 megapixel

Utöver den senaste versionen av Android är Ideos också utrustad med funktioner som röstuppringning, röstnavigering och möjligheten att köra applikationer från SD-kortet.

Den lite svagare delen är kameran som bara klarar en upplösning på 3,15 Megapixel. Men det finns inbyggd gps och accelerometer.

Ideo kommer i fyra färger och priset kommer att ligga i spannet 800 till runt 2 000 kronor beroende på vilken marknad den köps på enligt Huawei.

Publicerad: