Google

Nu kan kompisen följa din resa i Google Maps

Ny funktion i Google Maps låter dig dela färden live

Av: 

Babs Drougge

Nu kan du dela din position live med Google Maps.
Nu kan du dela din position live med Google Maps.

TEKNIK

Google lanserar nu en ny funktion som ställer till det för den som ofta kommer sent, men underlättar för den med kontrollbehov.
Via Google Maps kan du nu dela med dig av din position i realtid.

De flesta av oss har nog dragit till med den vita lögnen ”på väg”, när man i själva verket fortfarande står i hallen. Nu kan det dock bli lite svårare för den som gärna töjer lite på sanningen när man ska ses.

Till glädje för den som alltid är i tid och gärna vill ha kontroll släpper nu Google Maps en ny funktion som låter dig följa din väns färd mot målet i realtid.

Med funktionen påslagen ser du den du ska möta som en blå plupp som förflyttas över kartan. Du kan även se när personen beräknas vara framme och därmed anpassa dig efter en eventuell försening.

ANNONS

Navigera utan telefonen – köp en Apple Watch billigast här!

Extern länk från Prisjakt

Läs mer

Nu kan du dela din position live med Google Maps.

Och visst kan de vara skönt för den som ofta kommer sent att slippa ge ständiga uppdateringar, och i stället fokusera på att ta sig fram. Funktionen kan också underlätta vid de tillfällen då man bestämt sig för att ”mötas upp halvvägs”, utan en bestämd mötespunkt.

Uppdateringen finns nu tillgänglig till både Android och iOS om man uppdaterar Google maps-appen. Man kan även dela med sig av sin färd via andra appar, som Messenger och Whatsapp.

Publisert:

LÄS VIDARE

Xiaomi Redmi 5 Plus – bästa billiga luren

ÄMNEN I ARTIKELN

Google

Whatsapp

Android

Messenger

Mobiltelefoni

Apple