Black Friday

Billiga ”Airdots” kan ge Airpods en tuff match

Xiaomi släpper vanvettigt billiga trådlösa hörlurar

Av: 

Niklas Plikk

Xiaomi AirDots ska kosta drygt 250 kronor, och Xiaomis produkter brukar vara bra.
Xiaomi AirDots ska kosta drygt 250 kronor, och Xiaomis produkter brukar vara bra.

TEKNIK

Lyxen att slippa trassla in sig i jackor och dörrhandtag när man lyssnar på bra ljud har länge varit en kostsam sådan.
Det ser det emellertid ut att bli ändring på, när budgetjätten Xiaomi släpper trådlösa lurar för under 300 spänn.

Det kinesiska företaget Xiaomi har blivit kända för att tillverka billiga, men ganska bra, produkter. Deras senaste produkt ser ut att bli ett par helt trådlösa hörlurar, kallade ”AirDots”, som kommer att kosta dryga 250 kronor (200 kinesiska yuan).

Den nya produkten upptäcktes av amerikanska Engadget, som föga överraskande jämför Airdots med Apples Airpods-lurar:

Airdots låter förvillande likt Airpods, och för att fortsätta förvirringen kommer Airdots också i en vit, minimalistisk design”, skriver Engadget.

Xiaomi AirDots är lika vita som Apples AirPods.

Precis som de allra flesta helt trådlösa hörlurar, kommer Airdots också med ett laddetui. De kommer att vara utrustade med Bluetooth 5.0 och ska kunna ta emot ljud på upp till tio meters avstånd.

Användningstiden ligger på fyra timmar, och om vi läser specifikationerna rätt kommer laddetuiet att bjuda på ytterligare tolv timmar. Laddtiden ligger på två timmar.

Kan bli en vinnare

Xiaomi är som sagt kända för att göra billiga, men ganska bra produkter, såsom robotdammsugaren Xiaomi RoboRock S50, aktivitetsarmbandet Xiaomi Mi Band 2, samt precis nyligen Xiaomi Mi A2, som fick 10/10 i betyg.

ANNONS

Kungen av billiga mobiler – beställ Xiaomi Mi A2 64GB billigast här!

Extern länk från Prisjakt

Läs mer

Xiaomi AirDots ser ut att ligga diskret i öronen.

Om Xiaomi Airdots lever upp Xiaomis relativt höga standard, med ett lågt pris på under 500 kronor, kan de snabbt bli en väldigt intressant produkt för alla som är sugna på att byta ut sina sladdprydda hörlurar mot något enklare.

Apple Airpods kostar runt 1 600 kronor i dag, medan flera av konkurrenterna kostar ännu mer. Clas Ohlson släppte dock nyligen ett par billiga helt trådlösa hörlurar för 500 kronor, som var helt okej.

På pappret ser emellertid Airdots både mindre och snyggare ut, men produkten är inte lanserad än, så saker och ting kan förändras.

Kan förbeställas i Kina

I Kina kan användare förhandsbeställa Xiaomi Airdots för 200 Yuan, men vi har ingen aning om produkten kommer att få en nordisk lansering. Vi känner dock till flera nordiska nätbutiker som brukar vara snabba på att ta in nya produkter från Xiaomi, eller kinesiska butiker som levererar till Norden.

Artikeln publicerades först på tekniksajten Tek.no.

Publisert:

LÄS VIDARE

Black friday 2018 – Aftonbladet sänder live

ÄMNEN I ARTIKELN

Black Friday

Xiaomi

Kina

Apple

Clas Ohlson

Hörlurar & högtalare