Experten: Handla platt-tv nu

TEKNIK

Priserna kommer inte att sjunka i vår

Foto: En kund kollar in erbjudanden i kön in till Sibas mellandagsrea.

Prisbilden på platt-tv är just nu det lägsta någonsin. En 32-tums lcd-tv med hyfsade specifikationer kan du köpa för under 5 000 kronor. Så kommer det inte att vara under våren.

Foto: Joakim Örnstig, tv-expert på LG.

Priserna har rasat och tillverkarna gör allt för att förse butikerna med nya produkter till ännu lägre priser. Men mycket talar för att du nu ska slå till och handla, priset på platt-tv kommer inte att ligga på den här nivån framöver. I alla fall om vi får tro LG:s tv-expert Joakim Örnstig.

Priserna stiger

– Jag tror inte att det är möjligt att en lcd-tv som är 32 tum stor kommer ligga på mellan 5-6 000 kronor under våren. I alla fall inte på en tv med digitalmotttagare och bra specifikationer i övrigt. Det här gäller produkterna från LG, men jag har pratat med andra tillverkare som säger samma sak.

Tillverkarna är oroliga för att prisnivån som gäller nu kommer att etsa sig fast i konsumenternas huvud och att försäljningen sedan under våren kommer att minska. För priset kommer inte att ligga så lågt som det gör nu.

Ut med gamla modeller

– De priser som vi ser nu är utförsäljning av gamla modeller som man vill bli av med. Vi ser att våra interna priser på 32-tummare har gått upp, förklarar Joakim.

Varför ser vi de här priserna just nu?

Det finns en överetablering på marknaden av både tillverkare och återförsäljare. Det finns många varor där ute och många vill sälja dem.

Vad tror du att riktpriset på en 32 tums lcd-tv med bra specifikationer kommer att ligga på under våren?

- Det går att bygga en 32-tummare för 5 000 kronor idag, men då blir det ingen bra tv. Ingen digitalbox eller bra specifikationer i övrigt. Jag tror att priset kommer att ligga på någonstans mellan 6-7 000 kronor.

Och priset för en 42 tums plasma?

- Jag tror att vi kommer att få se priser runt 9 990 kronor för en skärm med bra specifikationer, vi kommer nog också att kunna se 37 tums lcd-tv med full-hd i samma pris, avslutar Joakim

Läs fler nyheter från Prylportalen

Niclas Lidström, Prylportalen