Mobiltelefoni

Hårt tryck på nya Iphone X direkt

Av: 

Stefan Hesserud Persson

Leveranstiden på nya Iphone X drog ut direkt.
Leveranstiden på nya Iphone X drog ut direkt.

TEKNIK

Idag blev Apples flaggskeppstelefon Iphone X tillgänglig för förhandsbeställning. Men på bara några minuter tog lagret slut, och leveranstiderna har skjutit i höjden.

Den 3 november släpps Iphone X officiellt, men redan idag gjordes modellen tillgänglig för förhandsbeställning. Men den som hoppas kunna lägga vantarna på telefonen lagom till releasedatumet lär bli besviken.

På bara några minuter drog leveranstiderna iväg uppåt två till tre veckor, enligt Appleinsider. I skrivande stund ligger leveranstiden på såväl den silvriga som den rymdgrå versionen på fem-sex veckor eller mer.

Produktionsproblem

På förhand har analytiker varnat för att Apples lager skulle vara för små för att möta efterfrågan. Ming-Chi Kuo vid KGI har förväntat sig ett lager på två-tre miljoner enheter inför releasen 3 november. Det kan jämföras med Iphone 6, som såldes i mer än tio miljoner enheter den första helgen.

Anledningen ska enligt Appleinsider vara begränsad tillgång på viktiga Iphone X-komponenter. Det har spekulerats i att underleverantörer haft problem att producera OLED-skärmar och den avancerade True Depth-kameran.

Men även om efterfrågan till en början ser ut att vida överstiga utbudet pekar analytikerna på att tillverkningen sannolikt kommer att ta ordentlig fart under slutet på 2017 och början av 2018.

Publisert:

LÄS VIDARE

Apples Iphone X blev världens mest sålda

ÄMNEN I ARTIKELN

Mobiltelefoni

Iphone

Apple