Mobiltelefoni

Google Pixel 2 och Pixel 2 XL lanserade

Av: 

Stefan Hesserud Persson

TEKNIK

Googles nya mobiler Pixel 2 och Pixel 2 XL har rekordbra kameror – men det är oklart om de kommer att säljas i Sverige.

Pixel 2 och Pixel 2 XL heter Googles nya mobiltelefoner som nu har presenterats. Precis som med den första Pixeltelefonen från i fjol satsar man hårt på kameran.

Högst betyg någonsin

Enligt Google själva är telefonerna utrustade med den bästa kameran på marknaden. Och de har fog för skrytet – bildkvalitetsajten DxOMark utdelar rekordhöga betyget 98. Kameran tar flera bilder åt gången och lägger samman dem till en skarp.

Den erbjuder också ett porträttläge som likt en systemkamera blurrar bakgrunden för att sätta fokus på bildens ansikte. Kameran ska också vara bättre anpassad för augmented reality.

I övrigt gör Google precis som Apple och skippar hörlursingång på telefonerna. Hårdvarumässigt är de utrusrade med Snapdragon 835-processorer, 4GB RAM och antingen 64GB eller 128GB lagringsminne.

Den främsta skillnaden mellan Pixel 2 och XL-varianten är som namnet antyder storleken. Pixel 2 har en 5-tumsskärm med OLED-display, medan Pixel 2 XL har en 6-tums pOLED 18:9-display.

Kostar 649 dollar

Pixel 2 kommer att släppas i färgerna vitt, svart och blått medan Pixel 2 XL kommer i svart och svartvitt. Priset i USA ligger på 649 dollar (ca 5 300 kronor) och uppåt.

Det är dock oklart om telefonerna kommer att släppas i Sverige. Än så länge går det bara att beställa dem i USA, Australien, Kanada, Tyskland, Indien och Storbritannien. Pixel 2 XL kommer senare i år att släppas i Italien, Singapore och Spanien.

ANNONS EXTERN LÄNK

BARA TIMMAR KVAR! Skaffa ett nytt HBO Max-konto här och få 50 % rabatt – livet ut! HBO MAX

HBO Max

Publisert:

LÄS VIDARE

Nu kommer Google Home till Sverige

ÄMNEN I ARTIKELN

Mobiltelefoni

Google