Teknik

Avstängda Xboxar reas ut på Blocket

Av: 

Kristoffer Rengfors, Metro Teknik

TEKNIK

Tidigare i veckan stängde Microsoft av ett okänt antal modifierade Xbox-konsoler från spel via Internet. Nu översvämmas Blocket och liknande sajter av de lamslagna spelkonsolerna.

På sajter som Ebay, Craigslist, Blocket och Tradera, är det nu lätt att fynda en Xbox 360. Enda problemet är att de allra flesta av fynden inte kommer att kunna användas för att spela över internet. Bara på Blocket finns hundratals annonser där modifierade konsoler säljs av på grund av att de inte längre kan användas för nätspel.

Microsoft stängde tidigare i veckan av mellan 600 000 och en miljon konsoler, beroende på var uppgifterna kommer ifrån, från spel via nätverket Xbox Live. Konsolerna hade alla modifierats för att kunna spela piratkopierade spel eller för att kunna spara spel på konsolens hårddisk. Enligt ett uttalande från Microsoft kommer konsolerna aldrig att kunna användas på Xbox Live igen, varför nätfyndare kan behöva vara försiktiga och tänka sig för.

De allra flesta svenska säljare vill ha runt 2 000 kronor för en moddade Xbox, många har även garanti kvar på det jobb som gjorts när konsolen byggdes om.

Publisert: