Mobiltelefoni

23 000 i protest mot Iphone

Av: 

Anders Hedberg

TEKNIK

Kunderna rasar mot operatören Rogers, som ska sälja Iphone i Kanada.

Närmare 23 000 kanadensare har skrivit på ett nätupprop mot Rogers Iphone-abonnemang – som har samma upplägg som de Telia tänker sälja telefonen med i Sverige.

En kanadensisk sajt har samlat närmare 23 000 missnöjda Iphone-spekulanter.
En kanadensisk sajt har samlat närmare 23 000 missnöjda Iphone-spekulanter.

Det är framförallt avsaknaden av fri datatrafik som retat upp kanadensarna. I grannlandet USA kan Iphone-användarna däremot surfa obegränsat.

På sajten Ruinediphone.com har närmare 23 000 personer redan skrivit på ett upprop mot den snålt tilltagna datatrafiken och de långa bindningstiderna, skriver Pc för Allas nyhetsbrev.

Liknar Telia

Telia, som säljer Iphone i Sverige från den 11 juli, har liknande upplägg som Rogers i Kanada för sina Iphone-abonnemang. Även det dyraste, som kostar 859 kronor i månaden i 24 månader, ger bara kunderna 1 GB fri datatrafik, därutöver kostar det nio kronor per dag att surfa.

Aftonbladets mobilexpert Peter Pettersson tycker att Telia är snåla:

– Nästan alla andra operatörer har obegränsad datatrafik för de lite dyrare abonnemangen.Telias 1 000 MB per månad kan lätt ta slut på 15 dagar, skriver han i sin Prylblogg.

Över 20 000 kronor

När Apple lanserade 3g-versionen av Iphone för närmare en månad sedan i San Francisco, trummades budskapet om att telefonen bara skulle kosta 199 dollar plus skatter ut hårt. Men Apple hävdade samtidigt att man inte kunde bestämma över vilket pris som operatörerna i respektive land till slut tar för telefonen.

Den som väljer Telias dyraste abonnemang kommer under bindningstiden att få punga ut med över 20 000 kronor. Plus sannolikt ytterligare ett par tusenlappar för datatrafik som överstiger den mängd som ingår i abonnemanget.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Mobiltelefoni