Njut av musik och film – var du än är

TEKNIK

Test av digitala mediespelare

En lång rad av digitala multimediaupplevelser från Grundig inleder det nya året 2008. I mitten av januari släpper man ett gäng kraftfulla musik- och filmspelare för olika målgrupper och plånböcker.

Mp3-marknaden i Sverige gungar något just nu, under andra kvartalet sjönk försäljningen - jämfört med andra kvartalet förra året - med 30 procent. Tredje kvartalet i år visade dock bättre siffror, även om nedgången var 4 procent.

Med andra ord räknar tillverkarna med att försäljningen av mp3-spelare kommer ta fart igen under 2008. Grundig har så här långt inte varit kända för att vara starka på mp3-sidan, endast tre modeller kan vi hitta i deras produktsortiment. Men nu tar man upp kampen med de stora drakarna, hur ska vi annars tolka de sju nya spelarna som dyker upp under januari månad?

Extra mycket minne

Grundig släpper alltså en radda digitala multimediaspelare för film och musik i portabelt format. MPixx 700 serien har extra mycket minneskapacitet för upp till 80 album med inbyggda högtalare. Musik lyssnar du på från mp3-filer, i wma- och wav-format samt från radio. Du styr spelarna enkelt direkt från en kontrastrik och belyst 2,4 tums pekskärm.

Dessutom presenteras fyra små musikspelare i MPaxx serien 700 och 800 i olika prisklasser och prestanda. Spelar mp3-filer, i wma- och wav-format.

Läs fler nyheter från Prylportalen

Susanne Scheibe, Prylportalen

ARTIKELN HANDLAR OM