Mobiltelefoni

Nöjesmaskinen

TEKNIK

Framtidens super-tv-spel? Ett nöjescenter för hela familjen?

Den 24 november är Playstation 2 här. Vi guidar dig till hetaste spelupplevelsen.

Ett nöjescenter – och inte bara en spelmaskin. Det hoppas Sony på att Playstation 2 ska bli. Det finns anslutningar för diverse tillbehör som tangentbord och digitalkameror. I framtiden ska du kunna lira spel över nätet och surfa. Kanske visa familjebilder på tv:n.

Men redan nu kan du kolla på dvd-filmer. Tyvärr utan fjärrkontroll. Du får spola i filmerna med handkontroll med sladd. Känns osexigt 80-tal.

Fast det är ju ändå spelen som har huvudrollen. Till höger testar vi nio spel. På nästa sida tjuvkikar vi på resten av premiärtitlarna. De bästa har grafik som vida klår den allra snabbaste pc:n i dag, men de är ändå inte den revolution vi hade hoppats på.

Spelmakarna är emellertid rörande överens om att Playstation 2 är svår att göra spel till. Lita på att det snart blir ännu vackrare titlar när de har lärt sig att utnyttja finesserna. Spel till gamla Playstation fungerar också – och kan få aningens snyggare, utslätad grafik.

När vi testade Playstation 2 strax efter Japanpremiären i mars fick den strålande . Så vad väntar du på? Köp, eller?

Nja, det har hänt lite sedan dess. Tv-spelet kostar nämligen hiskeliga 4 500 kronor, vilket knappt kan motiveras med att du får en dvd-spelare ”på köpet”. Den som kan vänta lär kunna komma undan billigare framåt våren.

Dessutom ligger några grymma konkurrenter i startgroparna. Läs om Nintendos och Microsofts supermaskiner på nästa sida.

Vi ville bara nämna det. Innan vi sammanfattar: Playstation 2 är en rejält häftig maskin – och hetaste spelupplevelsen minst ett år framöver.

Vi testar 11 av premiärtitlarna .

En tjuvtitt på resten av Playstation 2-spelen ...och här är konkurrenterna.

Sony Playstation 2

Henrik Rudin

ANNONS EXTERN LÄNK

SISTA CHANSEN! Skaffa ett nytt HBO Max-konto här och få 50 % rabatt – livet ut!

HBO Max

Publisert:

Aftonbladet

/

Teknik

/

Mobiltelefoni

ÄMNEN I ARTIKELN

Mobiltelefoni