Uppgifter: Iphone 5 släpps i september

TEKNIK

Appleälskarna kan äntligen slappna av

Nästa generations Iphone kommer att vara mycket snabbare och ha bättre kamera.

Och det bästa: den släpps redan i september, enligt Reuters.

Foto: Iphone 4.

Det har spekulerats i att det skulle dröja länge innan nästa version av Apples succételefon Iphone skulle nå handeln. Katastrofen i Japan ska vara en av anledningarna till dröjesmålet.

Men källor till Reuters kommer nu med nyhetens om får Appleälskarna att vädra morgonluft.

Iphone 5 uppges nämligen nå handeln redan till september.

Liknande utseende

Det är tre av varandra oberoende källor med direkt insyn i Apples leveranskedja som säger att den nya modellen kommer att börja massproduceras till sommaren.

Iphone 5 ska bland annat få en snabbare processor och en uppdaterad kamera, men utseendemässigt uppges den till stora delar likna föregångaren.

Källorna ville enligt Reuters vara anonyma då Apple själva inte tillkännagett sina planer.

Sedan Iphone för första gången släpptes 2007 har det varit en av Apples största succéer. Bara under förra årets sista kvartal såldes 16 miljoner lurar, vilket motsvarade en tredjedel av Apples totala försäljning under perioden, enligt Reuters.

Ny succérapport att vänta

När nästa kvartalsrapport ska presenteras på onsdag väntas man redovisa fortsatt fina försäljningssiffror av Iphone och surfplattan Ipad. Däremot finns oro för att kärnkraftskatastrofen i Japan kan få konsekvenser även för teknikjätten, då flera företag som tillverkar viktiga komponenter till Appleprylarna haft avbrott i produktionen.