Kolla på film i eget ägg

Publicerad:
Uppdaterad:

Instängd i kapseln kan ingen störa dig

Trött på bråkiga barn och gapande grannar? Skaffa din alldeles egen kokong där du kan lira spel och kolla film i lugn och ro.

Prislapp: 607 000 kronor.

Kapseln, som kallas Ovei, lanserades i veckan på hemmabiomässan Cedia i London. Företaget Lifestyle Space har utvecklat olika varianter sedan 2002 och tillverkningen sköter McLaren Applied Technologies, mest kända för sina Formel 1-bilar.

Varje exemplar specialtillverkas och kommer med en pc eller Mac och antingen Playstation 3 eller Xbox360. Surroundhögtalarna är från JBL och drivs av en Harman Kardon-förstärkare. Skärmen är en Dell 24-tummare, det låter inte så maffigt men räcker nog bra eftersom tittavståndet är så litet.

Som i en F1-bil

Man behöver inte oroa sig för att luften blir svår att andas inne i kapseln efter halva filmen, luftkonditioneringen liknar nämligen den som finns i F1- och Nascar-bilar.

Oavsett teknik är det såklart själva kapseln man betalar för, både design och tillverkning. Lifestyle Space ”garanterar en personlig mediaupplevelse”. Garanterat dyrt i alla fall, 50 000 pund (607 000 kronor) kostar Ovei som finns att köpa under tredje kvartalet i år.

Källa

Hampus Engstedt, Prylportalen

Publicerad: