Mobiltelefoni

Ericsson i samarbete med Napster

Av: 

Zendry Svärdkrona

TEKNIK

Över en miljon låtar blir tillgängliga i mobilen

Stockholm, TT

Ericsson inleder samarbete med den amerikanska musiktjänsten Napster. Mobilanvändare får därmed tillgång till över en miljon låtar.

– Vi vill göra livet enklare för våra kunder, operatörerna, som enkelt kan erbjuda sina kunder avancerade musiktjänster direkt i telefonen, säger Ericssons marknadschef Johan Bergendahl till TT.

– Det här är bara början. Vi kommer framöver att se en rad tjänster som finns tillgängliga i näten, utan att varje operatör först måste göra krångliga installationer för att komma igång.

Samtidigt utvecklas 3G-tekniken snabbt och Ericsson erbjuder operatörerna 3G-nät också för glesbygd. Utvecklingen följder samma mönster som GSM-telefoni. Genom att använda olika frekvensområden kan näten anpassas till behoven.

I Sverige är frågan högaktuell sedan Post- och telestyrelsen öppnat för att låta operatörerna använda alternativa 3G-tekniker för att få geografisk täckning i glesbygd.

– Det är ett exempel där tekniken är användbar, ett annat är att det ger möjligheten till 3G-utbyggnad i länder där efterfrågan av 3G ännu inte är så stor, säger Johan Bergendahl.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Mobiltelefoni