Storsäljarna i källarförrådet

Foto: Foto: CONNY SILLÉN
Mästare på att röja Familjen Egerblom (pappa Adam, mamma Elisabeth och barnen Stella, 4, Elvira och Dante, 2) har rensat huset och sålt en massa prylar på Blocket. Nu ska de ut och resa. Få tips om hur familjen gjorde i TV4+ program ”Sälj eller släng” i höst.

Sugen på solsemester i vinter?

Gör som familjen Egerblom – rensa hemmet och få råd till resan.

– Vi har redan fått ihop 18 000 kronor, säger Adam Egerblom.

Vintern väntas bli den kallaste på länge. Då flyr svenskarna utomlands. Enligt statistikföretaget Yougovs riksundersökning som de gjort på uppdrag av begagnatsajten blocket.se, planerar 40 procent av svenskarna att resa utomlands i höst och vinter. Av de 60 procent som stannar hemma gör majoriteten det av ekonomiska skäl – de vill resa, men har inte råd.

Men det finns en lösning som kan ge snabba cash: sälj det du inte längre behöver på begagnatsajter. Undersökningen visar att genomsnittssvensken har oanvända saker hemma för 24 139 kronor.

Tjockare plånbok

Adam och Elisabeth Egerblom från Värmdö i Stockholm hade huset fullt av barnkläder, barnvagnar, bord och stolar tills de rensade hemma och la ut annonser på blocket. Nu är huset rymligare och deras plånbok betydligt tjockare.

– Det tog mindre än en dag att få sålt sakerna, jag trodde aldrig att intresset skulle vara så stort, säger Adam Egerblom.

Familjen fick mersmak och planerar nu att sälja fler saker.

– Elisabeth har en balklänning och en brudklänning som hon inte behöver längre, säger maken.

Gran Canaria målet

Barnkläder, balklänningar och möbler – har ni överhuvudtaget kvar någonting i huset?

– Jodå, nu har vi lagom med saker.

Vad ska ni göra med pengarna?

– Vi sparar till en solresa i vinter när alla gnäller och tycker det är tråkigt hemma. Förhoppningsvis åker vi till Gran Canaria.

Johanna Petersson