Fler full-HD skärmar från Panasonic

TEKNIK

Allt från 43- till 103-tums stora full HD-skärmar

Panasonic släpper nu flera nya plasmaskärmar, bland annat en 50 och en 58 tum stor full-HD skärm. Dessutom kommer en 42 tums plasma-tv som också klarar full-HD upplösning.

Panasonic är världens största tillverkare av plasmaskärmar och full-HD är något som man fram tills nu har haft två modeller, en 65 tummare och en 103 tummare. Nu kommer dock tre nya full-HD skärmar från Panasonic. 42 tummaren finns ännu bara som prototyp, och här har Panasonic jobbat hårt med ny teknik för att få ännu bättre bild än tidgiare. Framför allt har Panasonic jobbat med att kunna bibehålla samma ljusstyrka som hos tidigare skärmar. Något som är tekniskt rätt komplicerat.

Två nya i butik

De andra två modellerna, 50 tum och 58 tum stora, finns inom kort redo att börja säljas i butiker världen runt. Även dessa är full-HD skärmar.

Pansonic släpper också tre nya lcd-tv. Ingen av dessa är dock full-HD skärmar. Här nöjer man sig med att bara släppa HD-skärmar. Två 32 tummare, där den ena använder sig av 100 HZ-tekniken för att få bra kontrast och ljusstyrka. Dessutom en 26 tums lcd-tv som är HD-ready.

Dyrt med projektor

Vill man ha riktigt stor bild kanske en projektor är ett alternativ. Panasonics AE1000 U är en projektor för den bortskämde. Dessutom bör man ha rikligt med pengar på banken eftersom det här är en riktigt avancerad projektor som erbjuder full-HD upplösning.

Blogg

Niclas Lidström , Prylportalen.se

ARTIKELN HANDLAR OM

Datorer