Tv-mobil från Sony Ericsson

TEKNIK

Sony Ericsson släpper nu en tv-mobil i Japan som kort och gott kallas för Bravia Phone. Det här är en tv-mobil där namnet Bravia är hämtat från Sonys tv-modeller. Kanske är det här också en modell som vi får se i Sverige framöver?

Foto: Prylportalen.se

Sony Ericsson har länge sagt att när mobil-tv blir stort så kommer de att vara med på banan. Därför är det inte överraskande när nu japanska mobiloperatören NTT Docomo i dagarna släpper en tv-mobil från Sony Ericsson. Mängder av bilder har dykt upp och det officiella bilder från NTT Docomo. Här kan vi se att Sony Ericsson nu kommer använda namnet Bravia i sina tv-mobiler.

Inbyggd tv-mottagare

Mobiltelefonen har en inbyggd tv-mottagare som också kan spela in tv-program. Tv-mottagaren kan ta emot marksänd digital-tv i Japan. Det interna minnet räcker till 30 minuters inspelning, men här finns också utrymme för ett externt minneskort.

Sedan tidigare använder ju Sony Ericsson Walkman och Cybershot i sina mobiltelefoner, nu lägg man alltså till namnet Bravia som Sony använder till sina lcd-tv apparater. Vad vet vi då mer om Sony Ericsson S0903iTV som den heter? Jo följande fakta har vi fått fram:

Det är för tidigt att spekulera i om den här telefonen också kommer att komma i en 3G-version som fungerar här i Europa. Men att Sony Ericsson jobbar med tv-mobiler, det har vi fått bekräftat tidigare. Kanske kommer den här modellen att presenteras på 3GSM i Barcelona om några veckor.

Niclas Lidström , Prylportalen.se