”Jag gillar smaklösa prylar”

TEKNIK

Josefine Crafoord om sina favoritprylar

Foto: Maria Östlin

För programledaren Josefin Crafoord är inget hem komplett utan ett ­flipperspel. Hon gillar onödiga grejer och bangar inte för att lägga ett par tusenlappar på en hårborste.

– Men det känns onödigt att lägga mycket pengar på en tv, säger hon.

Josefin Crafoords dyrastae inköp är en bil. "En gullig, sprillans ny och väldigt praktiskt bil", säger Josefin.

l?Josefin Crafoords strategi när hon shoppar är att hon helt enkelt gör det om hon springer på något hon gillar.

– Men jag är väldigt säker när jag shoppar så jag gör sällan felköp, säger hon.

Onödigaste prylen

Till ett av misstagen hör däremot Josefins ipod.

– Det är den onödigaste pryl jag köpt. Jag valde den som kostade mest och hade störst minne, men jag använder den aldrig. Nu ger den mig bara prestationsångest. Jag skulle satsat på en liten Ipod shuffle i stället. Den är betydligt mer behändig.

Dyraste köpet är bilen. Fast den är Josefin nöjd med.

– Jag har en helt vanlig Nissan Micra. Den är gullig, sprillans ny och väldigt praktisk. Alltså inte så kul, säger Josefin som för övrigt är en riktig bilälskare, men som ibland låter förnuftet styra över begäret.

Rosa drömbil

Drömbilen ser nämligen helt annorlunda ut. En inte lika praktisk, rosa Cadillac med vita skinnsäten.

– Jag hade faktiskt en cool bil en gång. En Ford Granada från 1985 med taklucka. Den var en present från Gert Fylking. Den var supersnygg i grön metallic, men den brakade ihop. Den lät så konstigt när jag körde den att folk tutade. Jag gav bort bilen till snubben på bilverkstan som skulle fixa till den till sin son. Så den lever vidare, den gamla Granadan.

Josefines 5 favoriter: "Onödiga grejer är helt min grej"

FLIPPERSPEL

– Jag gillar prylar. Särskilt onödiga grejor som klumpiga färggranna saker som mitt flipperspel. Det kostade 7?000 kronor och heter The Bride of Pinball. Det är en supercool robotkvinna på.

– Det är stort och står i vägen, men jag kan inte göra mig av med det. Vi hade ett flipperspel hemma när jag var liten. Så för mig är inget hem komplett utan ett.

Foto: AP
Jag är en chihuahua, inte en pryl!

2 CHIHUAHUA

– Det är i och för sig ingen pryl, men mitt bästa köp är min chihuahua Annelie. Hon kostade 7?000 kronor. Det var innan chihuahua-hypen, nu kostar de väl runt 20?000 kronor.

3 PORSLINSFIGUR

– Jag gillar fula prylar som är lite fel. De får gärna vara lite smaklösa. Saker som man hittar hos en gammal tant i en trashig trailor. Som konstiga porslinsfigurer. Jag samlar på tavlor med signaturen ”Idylla”. Det är målningar av barn som påminner om seriefigurer.

4 SKIVSPELARE

– Det här är en av mina favoritprylar. Jag fick den av min pojkvän. Det är bara att koppla skivspelaren till datorn, sen kan man lägga över alla sina gamla vinylplattor. Eller så kan man helt enkelt lyssna på skivorna.

5 HÅRBORSTE

– Mina Mason Pearson-hårborstar är jättebra, men jättedyra. De är av riktig svinborst och sliter inte på håret. Och så kommer de i en väldigt fin förpackning, det gillar jag. Jag har två stycken. En stor och en liten mindre att ha i väskan. De kostade runt 2?500 kronor tillsammans. Det hade räckt med en.