Fem tips – så stressar du av

Lär dig att hantera en bullrig arbetsmiljö

NYHETER

Har du svårt att fokusera i en stökig arbetsmiljö?

Här är fem tips som ger dig arbetsro på jobbet.

Jobb- stressad? Prova lite gympa.

En stökig arbetsmiljö passar knappast alla. Vissa får svårt att koncentrera sig och utföra ett bra jobb. Det kan handla om arbetsplatser på en flygplats, på ett café eller i ett öppet kontorslandskap.

Men med enkla tips kan du förbättra din koncentrationsförmåga och bli bättre på att jobba effektivare i stökig miljö.

– En av de främsta framgångsfaktorerna i karriären är förmågan att, vid behov, kunna uppbåda all koncentration som behövs för att stänga ute allt ovidkommande och bara fokusera på uppgiften, säger Olof Röhlander, mental tränare, föreläsare i ett pressmeddelande.

Olof Röhlander är just nu aktuell med boken ”Det blir altid som man tänkt sig.”

Enligt Röhlander är mental styrka när man kan utestänga felaktiga tankar, känslor och yttre faktorer för att i slutändan kunna göra ett effektivt jobb.

Här ger han fem tips på hur du kan öva upp din mentala styrka. Tipsen är hämtade ut boken ”Det blir alltid som man tänkt sig”:

FAKTA

Så lär du dig att koppla av

1. Träna koncentrationsförmågan. Sätt dig med en bok i en bullrig miljö. Eller gör något som du normalt inte kan göra i en miljö fylld av oljud.

2. Tänj din irritationsgräns. Träna på att gå in i dig själv. Klocka dig själv hur länge du kan fokusera utan att bli störd.

3. Ta varje tillfälle i akt att träna. Ju bättre du blir på att fokusera på det du själv vill, desto svårare blir du att störa och kommer att få mer gjort på kortare tid. Träna dig vid varje tillfälle du får.

4. Hitta något som ger dig lugn. En sten eller kanske ett foto på ditt barn. Ta det som får dig att känna lugn, trygghet och säkerhet. Behåll saken i din ficka och ta fram den när du inte känner lugnet längre och behöver trygghet.

5. Utsätt dig för så många stressiga miljöer som möjligt. Ta upp symbolen och andas tre djupa andetag. Gör detta i stressiga miljöer.

Minimedia