Så lyckas du sälja dina prylar

"Från slit och släng till slit och sälj"

NYHETER

Att sälja och köpa saker på Blocket är har blivit populärt bland svenska folket.

Under påsken slog annonssajten rekord med 100 000 utlagda annonser och förra veckan slog man trafik rekordet med 3,7 miljoner unika besökare.

– Vi har gått från slit och släng till slit och sälj, säger Johanna Wilkens pressinformatör på Blocket.

Att svenskar har blivit duktigare på att sälja av sina prylar är något man märkt av på Sveriges största annonssajt Blocket.se. Antalet annonser slog rekord under påsken och förra veckan slog man trafikrekord med 3, 7 miljoner unika besökare.

En undersökning som annonssajten låtit göra visar också att svenskarna i genomsnitt har saker för 24 139 kronor i sitt förråd. Saker som de egentligen själva inte har någon nytta av och skulle kunna sälja av.

– Allt går att sälja till rätt pris. Bara för att du inte har någon nytta av det betyder det inte att andra inte har det, säger Wilkens.

Bli en nätvinnare

Men hur ska man då bära sig åt för att bli en vinnare på blocket.

Enligt Wilkens finns det några saker man ska tänka på innan man säljer sina prylar.

– Att ha en bra anonns med tydlig information och bra bilder är viktigt och så naturligtvis att priset är rätt, säger hon.

Fynda

Men det är inte bara genom att sälja som man kan bli en vinnare på Blocket man kan också göra riktiga fynd.

– Var inne ofta och leta, det gäller att ha lite tur. De riktiga fynden går ofta fort i och med att 20 % av allt det som läggs ut på Blocket säljs samma dygn och 60 % inom en vecka, säger Wilkens.

Om man letar efter något speciellt tipsar Wilkens om att man kan skapa en sms-bevakning.

– När någon lägger in en annons som matchar dina kriterier får du ett SMS. På det sättet ökar du dina chanser att vara först på plats och fynda.

FAKTA

Säljskola

Sälj hyllvärmarna

Det kan vara svårt att veta vad man ska sälja. En bra tumregel är att om du inte har använt saken på ett år kan det vara dags att sälja.

Priset

Var inte så kritisk mot dina saker, allt går att sälja till rätt pris. Surfa runt på Blocket och se vilket pris liknande saker annonseras ut för. Lägg dig på samma nivå eller lite lägre, du kan enkelt ändra priset i efterhand om ingen nappar.

Bilderna

En bild säger mer än tusen ord. Ta många bilder från olika vinklar, och ta bilderna i bra ljus. Ska du sälja bilen är det en bra idé att tvätta den innan. Helt och rent ska det vara.

Annonsen

Tänk på rubriken. Var saklig och ta med det viktigaste, undvik krångliga formuleringar. Själva texten bör vara korrekt och saklig. Skriv sådant som är intressant för köparen att veta. Som mått på möbler, när du köpte dem och vad de kostade. Gör stavningskontroll.

Tio mest eftersökta produkterna på Blocket

1. Bilar

2. Cyklar, 300 000 sökningar förra veckan.

3. Utemöbler

4. Soffor

5. iPhone

6. Motorcyklar

7. iPad

8. Möbler

9. Däck

10. Skrivbord

ARTIKELN HANDLAR OM