Här är de konstigaste auktionerna på ebay

Ett helt land till salu

NYHETER

På världens största globala auktionssajt ebay säljs det varje sekund saker för 2000 dollar – dygnet runt.

Men det säljs inte bara vanliga saker som kläder, hemelektronik och leksaker.

Genom tiderna har det även sålts en del galna saker på auktionssajten.

Ebay är världens största globala auktionssajt med över 90 mljoner aktiva användare runt om i världen.

På ebay kan man sälja nästan vad som helst och även om det vanligaste är att man säljer "normala" saker som hemelektronik, möbler, kläder och leksaker så finns det en hel del underliga saker som auktionerats ut på sajten.

På reviews.ebay.com har man listat de fem konstigaste auktionerna som lagts ut på ebay.

Jaktflygplan

I februari 2004 försökte en person sälja ett jaktflygplan, en Hornet fighter jet. Startbudet var en miljon dollar men då behövde köparen själv bygga ihop hela planet eftersom det var nedmonterat i smådelar. För ytterligare 8 miljoner dollar kunde dock säljaren leverera planet färdigt.

Den nya ägaren skulle enligt säljaren också räkna med ganska dryga månadskostnader för planet. Bara bränslet landade runt 40 000 dollar/ månad för 2-3 timmars flygning.

När FBI hörde talas om auktionen meddelade de säljaren om att han endast fick sälja planet till en amerikansk medborgare och att planet inte fick lämna amerikanskt luftrum. Auktionen avbröts utan någon köpare.

Stjärnans hår

En annan auktion som kvalar in på listan över de konstigaste auktionerna på sajten är när Britney Spears hår lades ut till försäljning.

Håret auktionerades ut av frisörerna som i februari 2007 rakade av Britneys hår. Salongen lade ut håret för 1 miljon dollar men stoppades eftersom auktionen inte godkändes av ebay.

Hollywood skylten

En annan konstig auktion som faktiskt fick ett avslut var när orginal Hollywood skylten såldes på sajten i november 2005.

Starbudet låg på 300 000 dollar och auktionen slutade med det vinnande budet 450 050 dollar.

Säljaren, till skylten från 1923, ville använda vinsten till att finansiera ett Hollywood projekt.

Ett helt land till salu

Men hår och flygplan till trots kanske denna auktionen trots allt är ännu märkligare. En australienskisk medborgare försökte i maj 2006 sälja hela Nya Zeeland på ebay.

Australienarens utgångsbud på landet var 0.01 australiensiska dollar.

Innan auktionen stoppades av ebay låg budet på 3000 dollar.

Auktionerade ut sig själva

Den sista knäppa auktionen som kvalade in på listan var ett australiensiskt grabbgäng som under 2007 auktionerade ut sig själva. I auktionen utlovade de en rolig helg med massa skoj, skratt och öl. Startbudet låg på 0.01 australiensiska dollar och det vinnande budet blev 1300 au dollar.

År 2009 såldes det varor för runt 60 miljarder dollar på ebay.

ARTIKELN HANDLAR OM