Här är vinnaren i bildtävlingen

Cecilia Forslund vann systemkameran från Canon

1 av 3 | Foto: Cecilia Forslund
Vinnarbilden.
NYHETER

Äntligen är Foto & Films stora läsarbildstävlng avgjord.

Vann gjorde Cecilia Forslund från Landvetter.

– Jag bara måste ha den här bilden, berättar hon om vinnarbilden.

Under tre veckor har det varit möjligt att skicka in bidrag till Foto & Film´s fototävling i samarbete med Canon.

Temat är ”Historien bakom bilden”, och det har kommit in både spektakulära bilder och otroliga historier.

Över 500 bidrag har kommit in, men nu är Foto & Films och Canons stora läsarbildstävling ”Storyn bakom bilden” äntligen avgjord:

Professionell jury

Efter att juryn, bestående av professionella fotografen Peter Kjellerås, Canons Nordic Communication Director Magnus Nilsson och Aftonbladets Foto & Film redaktion gått igenom alla bidragen, valdes sex finalister ut. Sedan har Foto & Films läsare fått rösta fram vinnaren.

Över 1000 personer har röstat, och resultatet från omröstningen ser du här bredvid.

Sommarkänsla

Vinnaren blev tillslut Cecilia Forslund, 41, från Landvetter. Hennes härliga sommarbild bild på dottern Alice, då tre år, framför en stor häst fick allra flest röster.

– Är det sant? Å vad roligt, det trodde jag inte. Det var så svårt att säga, finalisterna var ju så väldigt olika, säger en överlycklig Cecilia när Foto & Film når henne.

– Det är inte första gången jag vinner en fototävling, vinnarbilden är tagen med en Ixus som jag faktiskt vann den gången, berättar hon.

Historien bakom bilden

”Det här kortet tog jag på min dotter Alice, när vi var på en ö som heter Vendelsö. Det var en jättevarm dag och vi delade strand med både kossor och hästar. Flugorna surrade som bara den och Alice stod och tittade på en häst när hon helt resolut började gå fram till honom.

Jag frågade vad hon skulle göra och hon svarade:

– Skall bara hjälpa hästen att ta bort flugorna runt ögonen!”

– Jag tog bilden för sex år sedan. Det var så kul, Alice gick fram helt orädd och jag tänkte att det här måste jag bara fota, jag bara måste ha den här bilden, berättar Cecilia.

Vinsten

Cecilia vinner den fina systemkameran Canon EOS 500 D.

– Jag har inte kolla upp vad det är för kamera, för jag vågade inte ta ut någon i förskott! Men nu ska jag göra det, och sedan blir det till att börja fota ännu mer, säger Cecilia.

De andra fem finalisterna får varsitt tröstpris i form av Canonboken ”Bättre bilder” av Jukka Kolari och Peter Forsgård.