Här är stjärnornas okända utbildning

Foto: Nicklas Thegström, Per Groth, AP, Caroline Byrmo, Bildbyrån, AP photp
Här är kändisarna som läst på universitet eller högskola. Brad Pitt, Fredrik Reinfeldt, Natalie Portman, Johan Rheborg, Henrik Hjelt och Jonas Olsson.
NYHETER

Du är van att se dem som skådespelare och tv-profiler.

Många av kändisarna har universitets- och högskoleutbildning.

Här är stjärnornas okända utbildningar.

Du kanske trodde att de har gått scenskolan för att bli skådespelare eller att idrottsprofilerna la all sin tid på träning.

Men listan här intill avslöjar att kändisarna har läst bland annat ekonomi och juridik innan de valde att bli skådespelare.

Den amerikanske skådespelaren Brad Pitt började läsa jounalistik, men hoppade av skolan när han han bara hade två poäng kvar till sin examen.

Här intill kan du se stjärnorna högskole- och universitetsutbildningar.

FAKTA

Här är stjärnornas utbildningar

Johan Rheborg

Skådespelaren, aktuell med succéprogrammet Solsidan i TV4, har en juris kandidatexamen vid Stockholms universitet.

Brad Pitt

Skådespelaren har studerat journalistik vid Missouri School of Journalism vid University of Missouri–Columbia.

Cate Blanchet

Skådespelerskan studerade ekonomi och konst vid University of Melbourne. Några år senare flyttade hon till Sydney, där hon studerade vid the National Institute of Dramatic Art och tog sin examen 1992.

Natalie Portman

Skådespelerskan har en fil. kandidatexamen i psykologi vid Harvard. Hon har även studerat vid Hebrew University i Jerusalem.

Dolph Lundgren

Skådespelaren har en ingenjörsexamen i kemiteknik från KTH från 1983. Lundgren gick ut med toppbetyg. Bland de olika ämnena syns fyror och femmor. Snittet ligger på 4.2.

Fredrik Reinfeldt

Statsministern har civilekonomexamen från Stockholms universitet.

Jesper Salén

Var tidigare skådespelare, medverkade bland annat i filmen Ondskan, men efter 15 år bytte han helt inriktning och läser till läkare.

Rowan Atkinson

Brittisk komiker och skådespelare. Känd för rollen som Mr. Bean. Atkinson studerade vid Newcastle University och fortsatte sedan vid Oxford från 1975, där han tog en M.Sc. i elektronik. Det var under tiden i Oxford som han fick idén till Mr. Bean då han var med i en av universitetets teatergrupper, enligt Wikipedia.com.

Henrik Hjelt

Svensk skådespelare och komiker som syns bland annat i Parlamentet. Är reservofficer i Amfibiekåren och utbildad jurist.

Jonas Olsson

Svensk fotbollsspelare i West Bromwich Albion FC. Olsson har siktet inställt på en karriär som jurist den dagen han lägger fotbollsskorna på hyllan. Han har läst en grundläggande juridikkurs och vill läsa vidare i Sverige.

Staffan Strand

Före detta svensk höjdhoppare. Strand har två examina från University of Minnesota i elektroteknik, i dag arbetar han som säljchef på Hitachi.

Minimedia