Hitta drömjobbet – med Facebook

Så använder du Facebook när du söker jobb

Foto: Facebook
Använd dig av facebook när du söker jobb.
NYHETER

Nu kan du få drömjobbet via Facebook.

Här är tipsen som gör att du kan hitta nytt jobb via det sociala nätverket.

– Är man aktiv så ger det resultat, det är ändå fyra miljoner svenskar på Facebook, säger Linus Zackrisson, karriärkonsult och delägare i MinKarriär.

Är du du på jakt efter ett nytt jobb kan Facebook vara en väg att gå. I dag är Facebook och andra sociala nätverk populärare än någonsin och används av flera miljoner svenskar.

Linus Zackrisson, karriärkonsult på Minkarriär är ofta ute och förläser hur du kan använda dig av Facebook och andra sociala medier när du söker jobb.

– På Facebook kan du använda dig av statusraden. Det du skriver i din statusrad går ju ut till alla dina vänner. Du kan ju givetvis gå med i alla företags sidor. Nästan varenda företag har en sida på Facebook i dag, säger han.

Hitta dolda jobb

Ett annat tips är att gå med i jobbgrupper, till exempel ”Dolda jobb” där man kan få tips hur man hittar just dolda jobb.

– I den gruppen finns det massvis med jobbsökande. Jag har även grupp som heter Minkarriär där du kan få tips och råd.

Du kan även skilja på det privata och yrkeslivet genom applikationen branchout på Facebook.

– Branchout är facebooks motsvarighet till webbtjänsten LinkedIn, LinkedIn är som facebook men är bara jobb- och karriärinriktad. På branchout kan du skriva ner ditt cv och ha professionella kontakter med alla dina vänner på Facebook.

Bra chans till jobb

Enligt Linus Zackrisson finns det goda chanser att lyckas hitta ett jobb via Facebook och andra sociala nätverk.

– Jag tycker man läser om då och då att folk får jobb via Facebook. Är man aktiv så ger det resultat, det är ändå fyra miljoner svenskar på Facebook. Men det gäller att du exponerar sig på rätt sätt och har rätt bilder. Det finns exempel på folk som blivit uppsagda på grund saker på Facebook. Jag tycker inte att man ska krångla till det, men du ska vara medveten om att allt du skriver syns. Ett tips är att du ställer in vilka som ska se informationen på din sida.