Jobbade i reception – nu läser Sara till skådis i Hollywood

NYHETER

Svenska Sara Bergman, 25, slutade som receptionist för att flytta till Hollywood.

Nu lever hon drömlivet i Los Angeles och studerar till skådespelare.

– Jag är fullkomligt förälskad i det här landet, säger hon.

Foto: PRIVAT
Sara Bergman uppvuxen i Värmland men bosatt i Göteborg flyttade till Los Angeles.

Sara Bergman från Värmland hade testat jobb på dagis, restaurang och butik. Men efter att börjat spela teater i olika amatörgrupper förstod hon att det var skådespelare som hon ville bli.

– Jag hade testat på både det ena och det andra i jakten på vem jag är och vad jag ville. Det var när jag började spela teater som jag förstod att jag älskade att stå på scenen, säger hon.

Lämnade jobbet i reception

Så i januari i år lämnade hon sitt dåvarande jobb som receptionist på en läkarmottagning i Göteborg för att testa lyckan i Hollywood. Hon läser en två år lång utbildning på Glendale Community College i Los Angeles. Tack vare Study International i Sverige fick hon hjälp med att hitta rätt utbildning.

– Mitt huvudämne är “Theatre Arts” med inriktning “acting”. Det innebär att jag läser efter ett program med ett färdigt kurspaket. Sedan kan jag välja att ta en Associate Degree från GCC eller transferera till universitet och fortsätta mot en Bachelor Degree (kandidatexamen). Kurser som jag läser denna terminen förutom engelska är Drama Heritage (teaterhistoria), Stage Make Up (teatersmink), och Voice for the Actor (röst och andningstekniker), berättar hon.

Stannar i USA

Från början var flytten till Los Angeles bara på prov, men nu har hon bestämt sig för att stanna kvar och satsa.

– Tanken från början var att bara testa en eller två terminer mest för upplevelsens skull. Men som det ser ut just nu har jag ändrat mina mål och planerar att stanna och försöka transferera till något av universiteten här för att ta en Bachelor Degree i Theatre Arts. Jag har också planer på att söka till NYFA , New York Film Academy, här i Los Angeles eftersom jag helst vill jobba framför kameran, säger hon.

– Att jag valde just Los Angeles var det inget tvivel om, med tanke på inom vilket område jag studerar. Det är i och runt Hollywood allt händer, så det var ett självklart val från början. Sedan har jag alltid velat åka till Kalifornien, jag är ett stort fan av behagligt klimat och soltimmarna här är ett stort plus.

Hyr ett rum

Drömmen är att bli skådepelare, men vägen dit är inte så enkel.

– Vägen dit är lång och hur mycket man än utbildar sig och lär sig i denna bransch kommer det alltid att vara en chansning. Det är anledningen till varför jag som så många andra har tvekat länge. Det är en så osäker väg, helt utan garantier men testar man aldrig får man aldrig veta.

I Los Angeles har hon hittat en stor lägenhet där hon hyr ett möblerat rum med badrum. Dagarna tillbringar hon på skolan och hinner även med en hel del aktiviteter med sina nya vänner.

– Oftast har jag två till fyra lektioner per dag. På lunchen ses vi på skolområdet och njuter av solen. Efter skoldagens slut brukar jag plugga klart i skolans bibliotek, så jag kan ha kvällen fri för till exempel bowling, fika, träning eller något annat roligt. På våra lediga dagar händer det att vi tar en trip till Santa Monica eller Venice om vädret tillåter. På helgerna festas och dansas det på någon av Hollywoods alla klubbar. Att Oscarsgalan råkade gå av stapeln för några dagar sedan, det är bara en av många bonusar man får när man bor i Los Angeles.

Nu efter några månader i den nya staden är hon övertygad om att flytten från Sverige var helt rätt.

– Det är fantastiskt att studera här, speciellt om man som jag vill studera och lära sig skådespelarkonsten och få inblick i underhållningsbranschen. Jag är fullkomligt förälskad i det här landet och dess människor och rekommenderar Kalifornien av hela mitt hjärta.