Skänker bort saker – ska locka studenter

Högskolans annorlunda marknadsföring – skänker bort kvarglömda saker på Facebook

Foto: hittegods.hgo.se/
Högskolan skänker bort elevernas kvarglömda saker.
NYHETER

Här är högskolan som ger bort elevernas kvarglömda saker på Facebook.

Du kan själv logga in och nominera en vän som borde få en kvarglömd pryl.

– Du skojar med din kompis och försöker vinna grejen åt honom eller henne istället för att tävla åt dig själv, säger Jonas Järnfeldt, projektledare på Kärnhuset, reklambyrån bakom kampanjen.

Högskolan på Gotland har en annorlunda marknadsföring. Inför vårens val till högskoleutbildningarna har skolan skapat en egen sajt där man ger bort studenternas kvarglömda prylar. På sajten kan besökare slumpa fram eller välja saker på hittegodsavdelningen och para ihop dem med någon av sina Facebook-vänner. Där finns alltifrån en fårskinnsbyxa till ett storpack kondomer.
 

– Prylarna i sig väcker kanske inget omedelbart ha-begär. Värdet ligger i att de är lite udda och annorlunda. Man skojar med sin kompis och försöker vinna grejen åt honom eller henne istället för att tävla åt sig själv, säger Jonas Järnfeldt, projektledare på Kärnhuset, reklambyrån bakom kampanjen i ett pressmeddelande.

”Är annorlunda”

Tanken är att man vill locka nya studenter till skolan med hjälp av den annorlunda satsningen.

– Att plugga på Gotland är annorlunda. Hittegods-kampanjen ger en vink om den speciella stämningen på högskolan och våra utbildningar. Vi visste från början att vi ville inkludera våra nuvarande och tidigare studenter på något sätt och är mycket nöjda med resultatet, säger Susanne de Paulis, informatör på Högskolan på Gotland.

Fram till den 15 april kan du gå in och välja vem av dina Facebook-kompisar som ska få en kvarglömd pryl.

Här kan du se alla bortglömda prylar.