Gick ner 188 kilo – tackar hunden

Jeff om otroliga viktraset – fick stöd av sin bästa vän: hunden

Foto: wishtv.com
RELATIONER

Hundägaren Jeff Butts tappade 188 kilo i vikt.

Nu tackar han sin hund Augie för att ha ”stöttat” honom i kampen mot fetman.

– Han brydde sig inte om jag var tung eller smal, glad eller ledsen. Han bara älskade mig, berättar Jeff i en intervju för Pet Pals TV.

Pet Pals TV hyllar relationen mellan hund och människor.

I ett av de senaste klippen berättar Jeff Butts hur han lyckades gå ner 188 kilo – med hjälp av sin hund.

Jeff Butts vägde omkring 290 kilo när han beslutade sig för att gå ner i vikt. Det var när han skulle flyga och en äldre kvinna vägrade att sitta bredvid honom som han beslutade sig för att göra något åt saken. Dessutom hade saker i vardagen blivit svåra och han hade svårt att gå och stå.

Han genomgick en Gastric Bypass-operation och gick ner över 188 kilo. Under hela processen fick han stöd av sin hund Augie.

– Han brydde sig inte om jag var tung eller smal, glad eller ledsen. Han bara älskade mig, säger Jeff.

Tack vare hunden klarade han av att gå ner i vikt och nu kan de motionera tillsammans.

– Han har förändrats precis som jag har förändrats. Förut höll han sig undan från mina fötter. Nu är vi ute och vandrar och jag tar med honom på allt jag gör.

Nu driver Jeff en hundvakt-service och efter sitt viktras donerade han sin vikt i hundmat till en hjälporganisation för hundar.

”Kommer ut och rör på dig”

Susanne Bodén är hundinstruktör i Härnösand  och har haft kurser för hundägare om hur de ska komma i form med sina hundar.

Att ha en hund är ett bra sätt att vara hälsosam.

– Du får vardagsmotion som hundägare, skaffar du hund kan du inte bara sitta i soffan. Du kan men då får du en hund som river lägenheten eller huset.  Oftast skaffar man hund för att man vill komma ut och röra på sig. Du kan gå kurser med hunden. Under min kurs hade jag en slinga på fem kilometer och under passet hade vi armhävningar situps och intervaller. Det behöver inte ha några redskap, säger hon.

”Går inte att deppa ihop”

Susanne menar att man även mår bra psykiskt av sin hund.

– Det går inte att deppa ihop totalt om man har hund. De är där och puffar på en och vill ha uppmärksamhet. Det är svårt att vara helt off om man har hund.

Minimedia