Djurbilderna som får dig att arbeta bättre

1 av 5
RELATIONER

Gulliga hundar och små kattungar får dig att jobba bättre.

En ny studie vid Hiroshima University visar att bilder på söta djur gör att du får en bättre produktivitet på din arbetsplats.

– Den här upptäckten tyder på att söta bilder gör att deltagarna är mer medvetna om att utföra sina uppgifter med mer omsorg och mer tid, säger forskarna, enligt huffingtonpost.co.uk.

Känner du att att orken och inspirationen börjar tryta på jobbet?

Då kan det vara värt att ta en paus och ägna några minuter till att titta på bilder på söta djur.

Forskare vid Hiroshima University har i en studie på 130 studenter hittat att bilder på söta djur hjälper till att öka koncentrationen på arbetsplatser, skriver japantimes.co.

– Om vi så är hemma eller på jobbet har vi möjligheten att öka effektiviteten i det vi gör genom att ha söta föremål omkring oss, säger Hiroshi Nittono vid Hiroshima University till tidningen.

Olika grupper

I studien delades försökspersonerna upp i olika grupper där man kunde se allra bäst ökad produktivitet på de personer som sett bilder på bebisdjur.

En grupp fick se på bilder på vuxna djur, en annan fick se på bilder på bebis-djur och den tredje fick se bilder på god mat.

Grupperna fick först genomföra uppgiften en gång, efter det tittade de på bilderna och fick genomgöra uppgiften en gång till.

Mer omsorg och mer tid

Det visade sig att gruppen som fick kika på kattungar och hundvalpar utförde sina uppgifter bättre och mer noggrant än de som tittat på bilder med vuxna djur. De ökade sitt resultat med upp till 44 procent. I ett annat test såg man en förbättring med 16 procent bland de personerna som fått se fotografier på små bebisdjur.

– Den här upptäckten tyder på att söta bilder gör att deltagarna är mer medvetna om att utföra sina uppgifter med mer omsorg och mer tid, säger forskarna.

Vill du testa själv om det fungerar? Kika på vårt bildspel och se om du blir effektivare på ditt jobb.

Minimedia

ARTIKELN HANDLAR OM