Ny vindkraft ger dig lägre elräkningar

Så blir du delägare i ett vindkraftverk

NYHETER

Nu kan du spara in upp till 11000 kr/år på dina elräkningar.

Genom att bli andelsägare i vindkraft betalar du självkostnadspris för elen.

Bankerna hakar på och lanserar vindkraftslån.

Enligt 02 Energi kan du som bor i normalstor villa spara in 11000 kr/år i elkostnader genom att bli andelsägare i deras vindkraftverk. För 5500 kr får du rättigheter till köp av 1000 kWh á 13 öre per kilowattimme. Med hjälp av Swedbank kan du nu låna till köp av vindandelar. Lägsta lånebelopp är 30 000 kr och räntan för närvarande på 6,25 procent.

– Miljö och hållbarhet är ett prioriterat område för Swedbank. Vindkraftslånet ligger helt i linje med våra kunders ökade intresse för miljöprodukter, säger Jenny Johansson, miljöchef på Swedbank.

Ett minskat CO2-utsläpp på 1100 ton/år

Idag har över 1500 personer, bostadsrättsföreningar och företag investerat mer än 70 miljoner kronor i vindkraft via o2 Energi. Det har gett ett minskat koldioxidutsläpp på sammanlagt 1100 ton per år.

– Vi är stolta över att som enda energibolag kunna erbjuda Vindkraftslånet. Genom att köpa vindandelar sänker man sina elkostnader samtidigt som man gör en aktiv miljöinsats, säger Linda Magnusson, vd på o2 Energi.

Den del av elförbrukningen som eventuellt inte täcks av vindandelarna täcks upp av vanligt miljömärkt el från vindkraft och o2 Energi.

Sofia Sofroniadou/Minimedia