Hollywoodstjärnor vill ha norsk eco-lyx

Det norska klädmärket FIN skördar framgångar i Hollywood

Foto: AP Foto
NYHETER

Klädmärket FIN är det senaste för Hollywoodstjärnorna som säger sig värna om både utseendet och miljön. Keira Knightley och Kate Bosworth är två av dem som gärna klär sig i ekologisk bomull.

–Deras favoriter är våra trenchcoats. Kate Bosworth har dessutom beställt ett par av våra Jerseyklänningar, berättar Nicolai Benjamin Herlofson, presskontakt på FIN.

En kombination av miljömedvetenhet och mode

2006 grundade han och två andra miljömedvetna fashionistas ”high fashion” klädmärket FIN. De första i världen att använda fairtrade och organisk bomull i sina kollektioner.

–Användandet av bekämpnings- och gödningsmedel i bomullsindustrin uppgår till 23 procent av det totala användandet. Förutom att kemikalierna oftast är dyra så förstör de även jorden.

Det är inne med eco-lyx

Att blanda mode, kvalitet och miljömedvetenhet är FINs signum. Plaggen är sydda i organisk bomull och företaget står bakom fairtrade, en märkning som ser till att produkterna tillverkas under humana förhållanden.

–Miljövänliga kläder blir allt vanligare, den nya lyxen är att lämna efter sig ett tecken på miljömedvetenhet.

Andra som följer FINs exempel är klädföretaget Vero Moda som släpper sin ekologiska kollektion ”Vero Moda organic cotton” i butik den 10:e april.

Källa: www.finoslo.com

Här kan du shoppa eco-lyx på nätet:

www.imsevimse.se - eco-lyx för bebisar

www.simplypure.se - hårvård, hudvård och makeup

www.ecoturism.org - en guide till den som vill ekoturista i Sverige

Sofia Sofroniadou/Minimedia