Paul McCartney bojkottar kött

Stjärnorna äter grönt – för miljön

NYHETER

Beatlesstjärnan Paul McCartney och flera andra stjärnor bojkottar kött för miljöns skull.

Kampanjen verkar ha gett resultat – nu gör allt fler unga kvinnor som ex-Beatlen.

– - Förvånande att miljöorganisationerna inte satsar på att få fler att bli vegetarianer, säger Paul McCartney.

Foto: AP Foto

Paul McCartney vill inspirera fler att bli vegetarianer för miljöns skull. McCartney tar rönen om köttindustrins klimatpåverkan på allvar och har därför valt att sluta helt med kött.

– Den största förändringen någon kan göra när det gäller den egna livsstilen är att bli vegetarian, uppger Paul McCartney till djurrättsgruppen People for the Ethical Treatment of Animals, enligt Reuters.

McCartney uppmanar alla som kan att helt sluta med kött och är förvånad över att de stora miljöorganisationerna inte driver frågan hårdare.

Kampanjen verkar ha gett resultat, nu visar en studie gjord av The Nielsen Company att unga tjejer följer McCartneys exempel.

I Sverige anser 10 procent av svenskarna i åldersgruppen 15-65 att minskad köttkonsumtion är viktig för klimatet.

Unga singeltjejer väljer vegetariskt

Av unga singelkvinnor i Stockholm har en av fem valt att äta mindre kött. Av de totala CO2 utsläppen beräknas det vi äter uppgå till 20-30 procent, trots det är det inte förrän nu som fokus har lagts på vad vi stoppar i oss.

Djurrättsorganisationen PETA håller just nu en kampanj på deras webbplats där kända personer berättar om varför de väljer bort kött.

– Det är förvånande att de flesta stora miljöorganisationer inte har med möjligheten att bli vegetarian som en av de bästa sätten att bekämpa den globala uppvärmningen, säger Paul McCartney.

Stora namn i PETAs kampanj

Andra stjärnor som ingår i PETAs kampanj är Alicia Silverstone, Casey Affleck, Jorja Fox, Kevin Eubanks, Joss Stone med flera.

Sofia Sofroniadou/Minimedia