"Släcker lampor och sopsorterar"

Kändisarna berättar om sitt miljöarbete

1 av 4 | Foto: Carolina Byrmo
NYHETER

Vad gör kändisarna för att värna om miljön?

Aftonbladet.se intervjuade fyra aktuella kändisar och tog miljöpulsen på dem.

– Jag kör miljöbil och släcker lampor, säger tv-kocken Leila Lindholm.

Marie Picasso sångerska, 29

– Jag vet inte om jag är så jätte miljömedveten men på somrarna cyklar jag mycket istället för att åka bil. Jag är vegetarian och försöker även äta ekologiskt, dessutom stödjer jag Greenpeace med en summa varje månad.

Leila Lindholm tv-kock, 32

– Jag tycker att jag är miljömedveten. Jag kör elbil, handlar mycket ekologiskt, sorterar mina sopor och odlar egna grönsaker och bär inför sommaren. Jag köper aldrig färdigmat i butikerna eftersom det går åt så mycket energi åt att transportera maten ut till de olika butikerna. Jag försöker spara på energi så mycket som det går, låter aldrig lampor vara tända i onödan eller kontakter sitta i eluttaget om jag inte använder dem.

Karl Petter Bergvall, tv-bonde, 25

– Ja, jag försöker värna om miljön så gott det går. Det är lite svårt att vara alltför miljövänlig på landet eftersom man är så beroende av bilen. Men så ofta det går tar jag tåget när jag ska resa längre sträckor. Köket använder jag inte så mycket eftersom jag äter hos mina föräldrar men där källsorterar vi.

Nour El Refai komiker, 20

– Jag tycker att jag är medveten om de katastrofer som hotar miljön om vi inte gör något åt dem. Själv handlar jag ekologiskt och sopsorterar men det är endast väldigt mycket mindre miljövänligt. Vad du än köper och konsumerar i det här landet har oftast transporterats en lång väg och därför är det svårt att göra något på lång sikt.

Sofia Sofroniadou/Minimedia