”Vet inte hur många som sett oss nakna”

”Sexting” – ett stort
problem i skolorna

NYHETER

Nakenbilderna som de 17-åriga tjejerna skickade var inte tänkta som något allmängods.

Men bilderna hamnade i fel händer och visades upp för hela skolan.

– Vi vet inte hur många som sett oss nakna, säger tjejerna.

Sms ”Sexting”, en sammansättning av orden sex och texting, har blivit ett stort problem i amerikanska skolor. Foto: SXC.HU

Ett par klick på mobilen är allt som behövs för att förevigas på bild.

Men för två 17-åriga tjejer på Lincoln-Way North High School i Frankfort, Illinois, är det ett förevigande de gärna varit utan.

– Vi vet inte hur många som sett oss nakna. Det är ganska obehagligt att tänka på. Vi vet inte vem, vi vet inte hur många och vi vet inte var bilderna är nu, säger en av de drabbade tjejerna till tidningen Southtown star.

”Trodde jag kunde lita på honom”

”Sexting”, som det kommit att kallas, är när man tar en nakenbild på sig själv skickar den vidare till någon annan. Och det må vara upp till var och en att göra, men problemet som sprider sig på skolorna är att bilderna cirkulerar runt i klassrummen.

– Jag skickade en bild, för jag trodde jag kunde lita på honom. Jag ville inte att alla de andra killar skulle se bilden, säger en av tjejerna.

Bilden var egentligen bara tänkt för flirten från labb-klassen, men plötsligt fanns den i var och varannan mobiltelefon.

– Jag ville egentligen inte skicka bilden, men jag gjorde det ändå.

En ministudie gjord på 1 280 elever i USA visar att 17-åringarna är långt ifrån ensamma. En av fem uppger att de någon gång skickat en nakenbild, och två av fem säger att de fått en bild skickad till sig.

Grov brottslighet

Dessutom har en av fem skickat vidare bilder som egentligen var privata, ett brott som kan få oerhörda konsekvenser. Skulle personen på bilden vara under 18 år handlar det om barnpornografibrott.

– Vi försöker vara resonliga, men det kan hända att du gör något så att vi inte kan vara resonliga. Så det bästa du kan göra är att inte göra det, förklarar åklagaren James Glasgow för Southtown star.

Hitta utbildning