Se film på nätet – gratis och lagligt

Här är de bästa filmsajterna på Internet just nu

Det går att se nya filmer gratis lagligt.

Tricket är att inte spara dem på datorn.

Plus listar de bästa filmsajterna på Internet just nu.

Nedladdning av film och tv-program från Internet som man inte betalat för är olagligt.

Men det är däremot inte olagligt att titta på så kallad strömmande video. Det vill säga filmer och tv-program som man tittar på utan att de sparas på datorn.

Har man bredband och en dator är det bara att ge sig ut på Nätet till de olika filmsajterna och välja och vraka.

Allt fungerar inte störningsfritt. Det händer att de sajter där filmerna finns av någon anledning inte är igång eller att de är överbelastade. Då får man leta vidare och hitta någon annan sajt som har filmen man vill se.

Det finns många sajter som visar äldre filmer och tv-serier. Men det finns flera stycken som också visar det allra senaste. Månader innan filmerna kommer upp på den svenska biorepertoaren.

Om man inte tycker att datorskärmen är tillräckligt stor så är det i dag relativt enkelt att ansluta datorn till en platt-tv. Då kan man titta på en stor skärm istället.

Även om bredbandet hemma är snabbt kan det bli störningar i överföringen från den filmsajt man valt. Men då kan man välja att sätta igång strömmningen av filmen en kvart eller halvtimma innan man börjar titta. Då läggs filmen, eller buffras, som det heter på datoriska, i datorns arbetsminne. Det gör att man sedan kan se filmen eller programmet utan hack i bilden.

Ett nytt lagligt alternativ för film och en del tv-serier är svenska filmtjänsten Voddler. Den finansieras med reklam och där finns en hel del filmer. Fast inte de riktigt nya. Men för att komma åt Voddler behöver man en inbjudan. En sådan kan man få genom att anmäla sig på Voddler.com eller från en del bredbandsleverantörer som lockar kunder med inbjudningar till Voddler.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN