Fixa hemmaljudet – utan kabeltrassel

Av: Peter Pettersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Slipp sladdarna med en trådlös ljudanläggning

Kablar är varken snyggt eller praktiskt.

Nu kommer de sladdlösa enheterna och de börjar bli riktigt bra.

Aftonbladet guidar dig till bra ljud hemma – utan störande kablar.

Med tanke på hastigheten i den tekniska utvecklingen skulle man kunna säga att ljud, och inte minst högtalare, har släpat efter. Bara subwoofern till min egen ljudanläggning hemma väger närmare 23 kilo och är så stor att den också fungerar som sideboard bredvid soffan i vardagsrummet.

Dessutom löper kablar i rännor längs med väggarna i hela rummet.

Men när subwoofern köptes för sju år sedan var trådlöst inte ett alternativ. Det var då. Nu är det trådlöst som kommer.

Bättre och billigare

Den trådlösa tekniken har blivit mycket bättre och inte minst billigare. Visserligen är det fortfarande så att man inte kan göra högtalarelementen hur små som helst om man vill ha bra ljud. Men integrerade kretsar och förbättrade ljudprocessorer gör att anläggningarnas storlek har krympt, utan att ljudkvaliteten har försämrats allt för mycket.

Har du redan en bra ljudanläggning, en helt okej hemmabio till exempel, är det fullt möjligt att komplettera den med trådlösa uppkopplingar. Inte minst för att kunna strömma musik från datorns hårddisk eller från musiktjänster som Spotify som blir allt populärare.

Så vare sig du är på jakt efter en helt ny ljudanläggning eller vill koppla datorn trådlöst till den du har finns det lösningar i olika prisklasser och med olika kvalitet. Allt från knappa tusenlappen till 4-5 000 kronor.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN