Buljongtest: Bästa genvägen till en bra rödvinssås

När finrestaurangen AG i Stockholm gör rödvinssås behövs runt 20 ingredienser. Vi bytte ut deras ”hemkokta” fond mot 18 buljonger gjorda på tärningar, geléer, koncentrat, pulver – och en färdig buljong. Sedan gjorde vi rödvinssåsen på krogens eget recept. Uppdraget: hitta den bästa genvägen till en riktigt bra sås.

VÅRA 18 TESTADE BULJONGER
Kung markatta – Köttbuljong (ekologisk)
Fantasty – Ekologisk oxfond
Mondana – Oxe ekologisk
Bong – Touch of taste kalvfond
Bong – Touch of taste oxfond med rödvin
Änglamark – köttbuljong (ekologisk)
Knorr – Beef concentrated fond
Knorr – Köttbuljong
Coop – Köttbuljong
Bong – Köttbuljong
Knorr – Fond du chef
Garant – Ekologisk köttbuljong
Eldorado – Köttbuljong
Garant – Kalvfond
Kania – Bio köttbuljong (ekologisk)
Kania – Beef
Ica – I love eco
Standard ekologisk – Oxfond

ARTIKELN HANDLAR OM

Tester