Behån som gör brösten större

Ny metod förstorar bysten - utan operation eller medicin

NÖJE

En ny typ av behå som gör brösten större lanseras nu i Storbritannien.

Behån har en inbyggd sugfunktion som, enligt upphovsmännen, förstorar brösten - för 30 000 kr.

Foto: brava
inte gratis 30.000 kronor kommer behån att kosta dig.

Genom att utsätta dem för ständigt tryck stimuleras de att producera fler celler och mer vävnad bildas. Sugeffekten kontrolleras av en liten mekanism som byggs in i en sportbehå. Men det är ingen vanlig behå. Brava kostar 30 000 kronor och för att bysten ska bli större måste den bäras minst tio timmar varje dygn, helst på natten.

Fungerar på alla

Idén till Brava kommer från den amerikanska plastikkirurgen Roger Khouri. Enligt honom kan kvinnor som använder behån på rätt sätt förvänta sig att få en kupstorlek större.

- Vissa når resultat snabbare än andra, men om den används korrekt kommer brösten att växa, utan undantag, säger han till BBC News.

Naturligt större

Behån fungerar på samma sätt som naturlig tillväxt under barndomen då skelettet drar ut omgivande vävnad.

– Det här är det första sättet för kvinnor att få större bröst utan att använda läkemedel eller operation, säger Khouri.

Han hävdar bestämt att processen är säker och inte ökar risken för cancer. Christopher Khoo, plastikkirurg på Wexham Park Hospital i Slough håller med. Han säger att sugtekniken redan används för att göra rent sår och infekterad vävnad. Men han tillägger att behån måste användas minst 600 timmar för att effekten ska märkas.

– Brava är säkert. Bieffekterna är inte farliga, men det krävs beslutsamhet för att nå de önskade resultaten, säger han.

Brava beräknas kosta nästan 30 000 kronor och finns än så länge bara i Storbritannien.

Lotta Zachrisson