Mimmi, 35: Oj vad fint, det här känns grymt bra

1 av 3
NÖJE

Mimmis gula och missfärgade tänder är ett minne blott. Med hjälp av ljus och gelé har hon fått det vita leende som hon så länge har önskat.

Mimmi, 35 år, arbetar med kundvård och träffar många nya människor varje dag. Ett arbete som hon trivs med. Men sedan ett par år tillbaka har det funnits ett aber i sammanhanget. Mimmis tänder.

– De är gula, fula och missfärgade. Jag har sällan velat le eller öppna min mun för mycket, berättar hon.

”Det känns viktigt för mig”

Via sin tandläkare Elisabeth Björkman fick Mimmi höra talas om en ny och snabb metod för tandblekning. Nu har hon tagit ledigt från jobbet i en timme, längre än så tar inte processen, för att göra en efterlängtad tandblekning. Fåfängt?

– Min man tycker det, men för mig känns det viktigt. Det känns bra att jag äntligen har bestämt mig för att göra det här. Jag har funderat på det i flera år, berättar hon.

Mimmi lägger sig i tandläkarstolen och Elisabeth Björkman undersöker vilken färg hennes tänder har. Några minuter senare penslar hon gelé på Mimmis tänder och sätter in en speciell munskena som håller allt på plats. Mimmi får dessutom ett par skyddsglasögon innan den speciella blekningslampan riktas mot tänderna. Efter drygt en timma är behandlingen klar.

– Wow, säger Mimmi när hon ser resultatet. Det här känns grymt bra, oj vad fint det blev.

Håller i fyra år

Den gula färgen är helt klart ett minne blott, nu är Mimmis tänder naturligt vita. Men hur kändes det?

– Det gjorde inte ont, möjligen ilade det lite i början. Visst var det lite tråkigt att ligga i stolen och vänta, men efter några minuter kunde jag slappna av riktigt bra, berättar hon.

Det bländande vita leendet håller i minst fyra år, men kan försämras beroende på tandkvalité, om man är rökare eller dricker mycket kaffe. När det väl händer är dock Mimmi beredd att göra om blekningen.

Fotnot:

Mimmi heter något annat i verkligheten.

Malin Byström ([email protected])